27 / 04 / 2024

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.



Çin Merkez Bankası olan Çin Halk Bankası (PBOC), Ulusal Mali Düzenleme Yönetimi ve Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu tarafından 17 Kasım 2023 tarihinde finans kuruluşları ile bir sempozyum düzenlemesinden sonra bankalar, emlak işletmeleriyle işbirliğini genişletip düzenli bir şekilde kredi desteği vereceklerini açıkladı.

GAYRİMENKUL ŞİRKETLERİYLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

China Construction Bank (CCB) Kurumsal İş Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Tian Jianming, “Karşılıklı güveni arttırmak için altı gayrimenkul şirketiyle bilgi alışverişinde bulunduk.

Ayrıca işletmelerin ihtiyaçlarına aktif olarak yanıt veriyor ve onlara daha iyi finansal destek sağlıyoruz. Kısa bir süre önce merkez ofisimiz araştırma yapmak üzere 12 il ve şehre 6 ekip gönderdi” dedi.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

GAYRİMENKUL PİYASASI LİKİDİTE SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA

Tian’a göre, ön araştırmasında birçok gayrimenkul geliştiricisinin ciddi likidite sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirttti. Tian, bu nedenle, CCB’nin geçen yıl istikrarlı bir şekilde artan gayrimenkul finansmanına dayanarak gayrimenkul şirketlerinin makul finansman ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hızlandırdığını belirtti.

KREDİLER ARTIRILIYOR

Tian emlak piyasası için bankaların destek vererek kredileri artırıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “2023 yılında CCB gayrimenkul sektörünün finansmanında düzenli ve istikrarlı bir büyüme kaydetti ve gayrimenkul geliştiricilerine verdiği krediler yıl boyunca 120 milyar yuanın  üzerine çıkarak sektördeki lider konumunu 12 ay üst üste korudu. Sempozyumu takip eden iki ay içinde CCB gayrimenkul şirketlerine toplamda yaklaşık 100 milyar yuan (yaklaşık 13.9 milyar dolar) kredi verdi.” dedi.

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC), Çin Tarım Bankası ve Çin Bankası da dahil olmak üzere, diğer Çin bankaları da finansal desteklerini güçlendirdi.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

ICBC kurumsal finansman iş departmanı genel müdür yardımcısı Li Na, “Kasım 2023’ten bu yana, ICBC tarafından özel gayrimenkul işletmelerine sağlanan geliştirme kredilerinin miktarı aylık olarak artmıştır.

2023 yılı sonu itibariyle, gayrimenkul geliştirme kredileri bakiyesi bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 trilyon yuanı (yaklaşık 138,96 milyar dolar) aştı. Aynı zamanda, kredilerimizin kalitesi istikrar kazandı ve iyileşti ve takipteki kredi miktarı ve takipteki kredi oranı azaldı” dedi.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Geri Dön