16 / 05 / 2024

çinde konut sektörü ne durumda

çinde konut sektörü ne durumda

Societe Generale tarafından yayımlanan raporda, "Konut sektöründeki risk söz konusu olduğunda rehavete yer yok. Son alınan önlemler daha ufak ve daha seçiciydi, kredi büyümesini canlandırmak yerine stabilize etti" denildi

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Beyrut'taki havai fişek fabrikası patlamasından en çok konut sektörü etkilendi!

Dünya Bankası'nın Lübnan'daki bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hızlı hasar ve ihtiyaç değerlendirmesi tamamlandı. Buna göre, Beyrut'taki patlamadan  konut sektörü ağır şekilde etkilendi.

Konut sektöründe gelinen son durum ne?

Devletimiz konut sektörü ile tam işbirliği içinde biriken konut stoklarının eritilebilmesi amacıyla gerekli önlemleri alıyor, konut alımına teşvik veriyor, hatta bunun için bir kısım vergi ve harç alacağından vazgeçiyor.

Mopaş konut sektörüne girdi!

Yerel market zincirleri içinde adını sıkça duyduğumuz Mopaş, konut sektörüne girdi. Mopaş Kocaeli'de yeni projeler inşa ediyor...

Konut sektörüne destek satışlara olumlu yansıyacak!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, İstanbul'da sembol niteliğinde yeni konut projeleri gerçekleştireceklerini açıkladı. Son, yapılan düzenlemelerin yapılan düzenlemelerin ve konut sektörüne desteğin olumlu yansıyacağını söyledi.

Ekonomik seferberlik konut sektörüne yarayacak!

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, "Ülkemizde içinde bulunduğumuz hassas dönem itibariyle, işadamları olarak ilan etmiş olduğumuz ekonomik seferberlik kapsamındaki konut satışı, tanıtım ve kampanyaları, konut sektörüne olumlu anlamda katkı sağlayacaktır" dedi.

Mersin'de konut sektörü eski haline dönecek!

Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk, Mersin'deki konut sektörünü değerlendirdi. Öztürk "Mersin'de kısa bir süre içinde konut satışlarının yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

çinde konut sektörü ne durumda Haberi

çinde konut sektörü ne durumda


Çin ekonomisinde, özellikle mülkiyetin tüm ekonominin yüzde 30'unu oluşturduğu göz önünde bulundurulduğunda, konut fiyatlarındaki düşüşün etkisine ilişkin endişeler giderek artıyor. Societe Generale tarafından yayımlanan raporda, "Konut sektöründeki risk söz konusu olduğunda rehavete yer yok. Son alınan önlemler daha ufak ve daha seçiciydi, kredi büyümesini canlandırmak yerine stabilize etti ve sonuç olarak konut sektörü zarar görüyor. 

Konut sektörü gerileme döneminde ve bu durum daha da derinleşiyor" denildi. 



Türkiye'de...