14 / 05 / 2024

çinde uzay istasyonunu

çinde uzay istasyonunu

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek. Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in ilk astronotu Yang Livey, insanlı uzay istasyonu programı kapsamında Tiengong-2 uzay laboratuvarının 2016'da gönderileceğini belirtti.

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor!

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...

Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi 23 Nisan 2020'de açılacak!

TÜBİTAK, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde yapılan, Türkiye'nin uzay temalı ilk eğitim alanı Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezinin 23 Nisan'da açılması planlanıyor...

Anadolu Hamidiye Tabyası, uzay merkezine benzedi!

Sultan 2’nci Abdülhamid’in 1892’de yaptırdığı Anadolu Hamidiye Tabyası, restorasyonla ‘uzay merkezi’ne benzedi. Modern tesislerle tarihi bölge sosyal yaşam alanına, içinde olduğu yeşil alan da tam bir beton ormanına döndü.

Datça'ya Uzay Ajansı'nın fırlatma rampası kurulacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üç ay içinde kurulacağını açıkladığı Uzay Ajansı'nın fırlatma rampasının lk bölümünün Muğla'nın Datça ilçesine kurulması düşünülüyor.

Uzay turizmi 2015 yılında başlayacak!

Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika geçirmek için Türkiye 'den de 8 kişinin başvurduğu uzay seyahatinin ilki, gelecek yılın (2015 yılının) ilk yarısı içinde yapılacak.

Havacılık ve Uzay Organize Sanayi Bölgesi için geri sayım başladı!

Havacılık ve Uzay Organize Sanayi Bölgesi için 7.3 milyon metrekareye ulaşan alan belirlendi. 1-2 ay içinde de gerekli duyurular yapılarak ön tahsisler için talepler toplanmaya başlanacak...

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek!

Çin 'in güneyindeki ada eyaleti Haynan'ın güney kısmında yeni bir fırlatma merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yang, fırlatma merkezinin uzay aracı fırlatabilecek aşamaya geldiğini kaydetti.

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek!

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek. Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in ilk astronotu Yang Livey, insanlı uzay istasyonu programı kapsamında Tiengong-2 uzay laboratuvarının 2016'da gönderileceğini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Şurası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 26 Aralık 2013 tarihinde 28863 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

Uzay üssü görünümlü Ankara YHT Garı'nda inşaat başlıyor!

Başkent Ankara'nın, 'uzay üssü' görünümlü Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda ilk kazma vuruluyor. Ankara YHT Garı ile ilgili sözleşme imzalandı. Şimdi sıra yer tesliminde. Bunun ardından inşaat başlayacak ve proje iki yıl içinde tamamlanacak....

Ankara'da uzay üssü görünümlü gar binasının yapımına başlanıyor!

Başkent'te uzay üssü görünümlü gar binasının yapımına başlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeli ilk kez demiryollarında uygulanacak. Bir ay içinde ilk kazmanın vurulacağı gar inşaatı 2 yılda bitecek.

Muş'ta hastane bitişiğinde çıkan yangın yangın korkuttu!

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bitişiğinde bulunan iş merkezinin çatı katında çıkan yangın, hasta ve hasta yakınlarında paniğe neden oldu

Kurtköy'de açılan hastanenin içinde kral dairesi kuruldu!

Semerkand Yayın Grubu'nun Kurtköy'de açtığı hastanenin içinde, bir ev büyüklüğünde kral dairesi var. Grup, 'krallar gibi tedavi'nin fiyatını açıklamıyor, hedef zengin Arapları ve devlet adamlarını bu saray yavrusunda misafir etmek...

çinde uzay istasyonunu Haberi

çinde uzay istasyonunu

Çin, ülkenin ilk uzay istasyonunun 2022'de faaliyete geçeceğini duyurdu.


Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in ilk astronotu Yang Livey, insanlı uzay istasyonu programı kapsamında Tiengong-2 uzay laboratuvarının 2016'da gönderileceğini belirtti.


Yang, Tiengong'un ardından Şıncou-11 uzay aracının ve Tiencou-1 kargo uzay aracının, Tiengong-2'ye kenetlenmek üzere gönderileceğini ifade etti.


Çin'in güneyindeki ada eyaleti Haynan'ın güney kısmında yeni bir fırlatma merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yang, fırlatma merkezinin uzay aracı fırlatabilecek aşamaya geldiğini kaydetti.


Yang ayrıca, Tiengong-2 uzay laboratuvarı, Tiencou, Şıncou-11 uzay araçları ve Uzun Yürüyüş 2F taşıyıcı roketinin gelişiminin bitme aşamasında olduğunu belirtti.


Çin'in ilk uzay laboratuvarı Tiengong-1, 29 Eylül 2011'de yörüngeye gönderilmesinin ardından Çin'in uzay araçları Şıncou-9 , Şıncou-10 sırasıyla 2012 Haziran ve 2013 Haziran'da fırlatılarak Tiengong-1'e kenetlenmişti.


Çin'in insanlı uzay istasyonu programı, 2010 yılında Pekin yönetimi...