06 / 05 / 2024

çindeki inşaat

çindeki inşaat

Doğaltaş sektörünün en önemli müşterisi olan Çin'de yeni inşaat projelerindeki yavaşlama ihracatı düşürüyor. EMİB Başkanı Kaya: "Çin'deki gerilemenin geçici olacağını umuyoruz" dedi.

Çin'de yeni projelerdeki yavaşlama ihracatı düşürüyor!

Doğaltaş sektörünün en önemli müşterisi olan Çin'de yeni inşaat projelerindeki yavaşlama ihracatı düşürüyor. EMİB Başkanı Kaya: "Çin'deki gerilemenin geçici olacağını umuyoruz" dedi.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

İnşaat sektörü toplam dönem net karı 2019'da yüzde 7.3 oldu!

İnşaat sektörü toplam dönem net karı içindeki payı 2019'da yüzde 7,3 oldu. Alt sektörlerin dönem net karı içindeki payları, bina dışı yapıların inşaatı yüzde 60,9, bina inşaatı yüzde 27,1 ve özel inşaat faaliyetleri yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki inşaat çalışmalarında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir ilçesindeki Sular Vadisi'ne gitti. İmamoğlu, vadi içindeki kreş inşaatı, pazar alanı ve Bahçe Market'i dolaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 40,7 arttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reel kesim güven endeksi yılın ikinci çeyreğindeki 75,2 seviyesinden ağustos ayında 105,2 seviyesine yükseldi. Ağustos ayında yılın ikinci çeyreğine göre alt kalemlerden inşaat sektörü güven endeksi yüzde 40,7 artış kaydetmiştir" dedi.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Acıbadem’deki yurt inşaatının mühürlenmesi için toplanıldı!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide devam eden yurdun yapımı durdurdu. Mahalle sakinleri inşaatın önünde toplanarak binanın mühürlenmesini istedi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatında sona yaklaşılıyor. 388,5 metre yüksekliğindeki kulenin bu yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.

İnşaatın Türkiye ekonomisinin büyümesine katkısı devam edecek!

Türkiye ekonomisinde bu yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 5,1'lik büyümeye yaptığı katkıyla dikkati çeken inşaat sektöründe, büyümenin devam etmesi bekleniyor.

İşte inşaat çeliğindeki fiyat artışının nedeni!

Türk çelik sektörünün geçtiğimiz yıllarda inşaat çeliği üretim kapasitesi kullanım oranı yüzde 52’lerdeydi. Talep doğrultusunda üretimimiz artarak kapasite kullanım oranımız yüzde 65 seviyelerine ulaşmıştır.

çindeki inşaat Haberi

çindeki inşaat

Türk doğaltaş sektörünün en önemli ihracat pazarları arasında yer alan Çin'de büyümenin yavaşlaması sonrası yeni inşaat projelerinin azalması Türk mermer ve travertenine olan talebi de azalttı. İhracatçı, Çin'deki durgunluğun kısa sürmesini umut ediyor.


Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamada dünyanın en büyük doğaltaş fuarı olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılan Türk firmalarının görüşlerine yer verildi.


Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, ABD krizi sonrası ön plana çıkan Çin pazarının halen sektör için en önemli pazar olduğunu ancak son dönemde ihracatta gerilemeler yaşandığını ifade etti.


Gerilemeye rağmen Türk firmalarının durgunluğun geçici olduğunu ve bu pazardan umutlu olduklarını kaydeden Kaya, firmalardan gelen talep üzerine Xiamen Fuarı'na Türkiye Milli Katılımı'nın gelecek yıl iki kat daha büyük bir alanda gerçekleşeceğini ifade etti. 


Xiamen Fuarı'na...