05 / 05 / 2024

Çinli şirketin bitiremediği projeyi Türk şirket devraldı

Çinli şirketin bitiremediği projeyi Türk şirket devraldı

Ekonomik zirveye ev sahipliği yapacak Ruanda, Çinli şirketin bitiremediği büyük kongre merkezi ve otel projesinin hızla tamamlanması için Türk şirketlerine yöneldi. İşleri devralan Summa Group, projeyi 10 ayda bitirecek

Çinli otomobil devi Türkiye pazarına girdi! İşte fiyatı

Çinli otomobil devi BYD, eylül ayında gerçekleştirdiği marka tanıtımının ardından Türkiye'deki ilk modeli olan BYD ATTO 3'ü satışa sundu. İşte BYD ATTO 3 satış fiyatı ve özellikleri...

Nurol GYO ara dönem faaliyet raporunu yayımladı! İşte şirketin elde ettiği hasılat tutarı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yayımlanan konsolide faaliyet raporuna göre, şirketin toplam kaynakları ve 30 Eylül 2023 döneminde elde ettiği hasılat miktarı belli oldu.

Reeder halka arz tarihi ne zaman yapılacak? Kaç lot verecek?

13 Eylül'de başlayan Reeder şirketinin halka arz süreci için talepler alınmaya başlandı. Borsada REEDR kodu ile işlem görecek olan şirketin hisseleri için talep toplama aşaması yaklaşık olarak tamamlanıyor. Halka arza girmek isteyen kişiler tarafından Reeder halka arz tarihi merak ediliyor.

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

Apple yine mi zam yapıyor? Apple store kapandı! Vatandaşlar endişeli!

Apple, dünyanın merakla beklediği WWDC 2023 etkinliği öncesinde Apple Store'unu kapatarak yeni ürünler ve olası fiyat güncellemeleri için hazırlık yapıyor. Şirketin, etkinlikte işletim sistemleri güncellemelerinin yanı sıra yeni cihazları da tanıtması bekleniyor.

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

Borsada deprem teyakkuzu! O şirketlerin hisse işlemleri askıya alındı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4’lük depremin etkisi borsada da hissedildi. Borsa İstanbul’da, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığı duyuruldu.

Beyaz eşya devi Arçelik, ABD'li şirketin Avrupa iştiraklerini alıyor

Arçelik global büyüme yolculuğunda önemli bir adım daha atarak dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bünyesine katmak üzere anlaşma yapıldı.

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Dünyanın sayılı milyarderlerinden ve online alışveriş şirketi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın tıpkı Alibaba’daki gibi, finans şirketi Ant Group’taki görevini bırakacağı iddia edildi. Peki ünlü milyarder bu görevinden neden ayrılıyor?

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Körfez GYO 2021'de 31.6 milyon TL'lik satış yaptı!

Körfez GYO tarafından yayınlanan 2021/4 Dönem Geçici Vergi Beyanname Eki Gelir Tablosu'na göre, şirketin yurt içi satışları 31 milyon 588 bin 344 TL olarak belirlendi. 

Evergrande tamamlayamadığı projelerin yüzde 92'sine yeniden başladı!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande, borç krizinin etkilerinden kurtulurken, dikkatini bitiremediği projelerine verdi. Şirket, Pazar akşamı gerçekleştirdiği bir açıklamada projelerinin yüzde 92'sine yeniden başlandığını açıkladı.

Emlak Konut GYO ne kadarlık yurt içi satış yaptı?

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan 2021 yılı 3. döneme ilişkin gelir tablosuna göre; şirketin yurt içi satışları 4 milyar 966 milyon 376 bin 935 TL olarak açıklandı. 

Çinli şirketin bitiremediği projeyi Türk şirket devraldı Haberi

Çinli şirketin bitiremediği projeyi Türk şirket devraldı

Gelecek yıl Afrika Otel Yatırımları Forumu, Dünya Ekonomi Forumu Afrika Toplantıları, Afrika Birliği Zirvesi gibi önemli toplantılara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ruanda’da, bu amaçla yıllar önce yapımı planlanan konferans merkezi ve otelin 4 yıldır tamamlanamaması işleri karıştırdı. Zaman giderek daralınca, Çinli şirketin tamamlayamadığı inşaatlar için devreye Türk  şirketleri girdi. İşleri devralan Summa Group, projeyi 10 ayda bitirmeyi planlıyor.


Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak ve ülkenin kongre turizmine katkıda bulunacak Kigali Konferans Merkezi ile otelin inşasını Çinli bir şirkete veren Ruanda hükümeti, bu firmanın projeyi zamanında tamamlamaması nedeniyle zorlu bir sürece girdi. Ruanda’nın “sembol” projesi olacak, tüm etaplarıyla 300 milyon dolara malolacak Kigali Konferans Merkezi’nin inşaatını ağırdan alan ve 2009’dan itibaren sadece yüzde 20’sini tamamlayan Beijing Construction Engineering Group (BCEG), 2012...