02 / 05 / 2024

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Dünyanın sayılı milyarderlerinden ve online alışveriş şirketi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın tıpkı Alibaba’daki gibi, finans şirketi Ant Group’taki görevini bırakacağı iddia edildi. Peki ünlü milyarder bu görevinden neden ayrılıyor?



Çin’de iktidarı eleştirince hedefe alınan ünlü milyarder, finans şirketi Ant Group'taki kontrolünü devretme kararı aldığı bildirildi.

Çinli milyarder Jack Ma’nın, finansal teknoloji şirketi Ant Group'taki kontrolünü devretme kararı aldığı açıklandı.

 Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Dünyanın önde gelen çevrimiçi ödeme ve kredi şirketi Ant Group tarafından yapılan açıklamada, Ma’nın şirkette yüzde 50’nin üzerinde olan oy hakkı payının, yüzde 6,2’ye gerileyeceği duyuruldu.

Dünyanın önde gelen finans yayınlarındanİngiliz Financial Times gazetesinde bugün yayımlanan haberde ilginç bir iddiaya yer verildi.

Gazetenin haberinde, Çin yönetiminin teknoloji şirketlerine dönük son yıllarda uyguladığı baskıya dikkat çekilirken, Ma’nın kontrolü devretmesiyle şirketin Kasım 2020’de engellenen halka arzının önünün açılabileceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön