17 / 05 / 2024

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Dünyanın sayılı milyarderlerinden ve online alışveriş şirketi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın tıpkı Alibaba’daki gibi, finans şirketi Ant Group’taki görevini bırakacağı iddia edildi. Peki ünlü milyarder bu görevinden neden ayrılıyor?



Diğer yandan ABD’li ünlü finans gazetesi Wall Street Journal ise 2021 senesinin temmuz ayında yayımladığı bir haberinde, Ant Group’u ana şirket Alibaba Group Holding’ten ayırma girişimi kapsamında Ma’nın şirketteki kontrolünü devretmeyi planladığı yazılmıştı.

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

2 YIL ÖNCE TÜM PLANLAR ALT ÜST OLDU

Açıklamalara göre Ant Group, 2020 senesinin kasım ayında 37 milyar dolar büyüklüğünde bir halka arzın eşiğine gelmişti ve  şirketin sahibi Çinli iş insanı Jack Ma da hayatının en başarılı işini gerçekleştirmek üzereydi. Fakat Ma’nın Çin’in düzenleyici kurumlarını eleştiren açıklaması üzerine işler bir anda değişmeye başladı.

Ma’nın bu açıklamalarının ardından Pekin yönetimi Ant Group'un halka arz sürecini askıya almış ve Ma’nın e-ticaret şirketi Alibaba’ya rekabet kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle tarihi cezalar kesilmişti. Yaşananların ardından Ma’nın Çin yerine Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşamayı tercih ettiği de iddia edilmişti.

Çin’de bir İngilizce öğretmeni olan Jack Ma, 1999 senesinde şu anda dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Alibaba Group'u kurmuştu.

Çinli milyarder, 2019'da Alibaba'nın yönetim kurulu başkanlığından istifa etmiş ve fintech sektöründe faaliyet gösteren Ant Group'un yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmişti.

Forbes’a göre ünlü milyarder Ma’nın yaklaşık 24,9 milyar dolar şahsi serveti bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön