02 / 05 / 2024

cins değişikliği ne kadar

cins değişikliği ne kadar

Bir taşınmazın cinsinin yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi cins değişikliği olarak tanımlanıyor. Peki 2014 yılında uygulanacak tapu cins değişikliği ücreti ne kadardır?

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yüksek maaşla personel alacak!  Elinizi çabuk tutun...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, nereden, nasıl yapılacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi (Kamulaştırma) Riskli Alanın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Esenler Havaalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı’nın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güneşli'deki 24 bin metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda! 

İstanbul İli Bağcılar İlçesi Güneşli Mahallesi Riskli Alan Sınırları İçerisindeki 24 bin metrekarelik Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 48 ilde personel alımı yapıyor! Elinizi çabuk tutun, başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvurusu dün başladı. Peki Bakanlık kaç personel alacak? Başvuru şartları ne, tercih ücreti ne kadar? İşte detaylar...

TOKİ'den 81 ilde 150 bin konut için son dakika tarih değişikliği! İşte 240 ay taksitle 2+1, 3+1'lerin satılacağı o tarih

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, merakla beklenen TOKİ 150 bin konut kampanyası ile ilgili tarih açıkladı. Peki TOKİ 150 bin konut başvuruları ne zaman başlayacak? İşte Bakan Kurum'un açıklamaları...

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliklerinde son durum ne?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mahkemeye taşınan Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği Macun Mahallesi'ne ilişkin plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

Kamu İhale Kanunu'nda ne değişiyor?

Devlet, kamuoyundan gelen tepkilere karşın bugüne kadar 191 kez değişikliğe gittiği Kamu İhale Kanunu’nu bu sefer sil baştan değiştirme kararı aldı.

Üsküdar İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Üsküdar İskelesi'ne Ait 1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Üsküdar Meydanı Ve Yakın Çevresi Nazım Ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

cins değişikliği ne kadar Haberi

cins değişikliği ne kadar

Tapu cins değişikliği ücreti!

Tapuda cins değişikliği, bir taşınmazın cinsinin yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale, bağ, bahçe ve benzeri iken arsa ve arazi, arsa ve arazi veya yapılı iken bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olarak tanımlanıyor.


Tapu üzerinde yapılacak bu işlem karşılığında belli bir oranda cins değişikliği bedelinin ödenmesi gerekiyor. 2014 yılında tapu cins değişikliği işleminden alınacak ücretler şu şekilde sıralanıyor:


Tapu kadastro cins değişikliği ücreti 2014... 

Yapısız iken yapılı hale getirme işlemlerinde;

Taşınmazın yüzölçümü; 

1 ile 1000 m2 arasında olanlardan, 202,00 TL

1001 ile 3000 m2 arasında olanlardan, 286,00 TL döner sermaye ücreti tahsil edilir.



3001 m2 den büyük taşınmazlarda, ilave her 1000 m2 için hesaplanan toplam ücrete 28, 00 TL ilave edilir.


(Örnek: Cins değişikliği...