06 / 05 / 2024

ciro kira hesaplaması

ciro kira hesaplaması

Pandemi sürecinin en az zararla atlatılması için 3 maddelik öneri paketi hazırladıklarını belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, “AVM’lerde ciro kirasına geçilmesini, caddelerde nisan sonuna kadar yüzde 50 kira indirimi istiyoruz. Kiralamalarda KDV ve stopajın sıfırlanmasını bekliyoruz” dedi.

Kira artış oranı nasıl hesaplanır? 2022 Eylül ayı kira artış oranı açıklandı…

TÜİK Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları en son Temmuz ayında açıklandı. Enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte işyerleri için kira artış oranları belli oldu. İşte 2022 Eylül ayı kira artış hesaplaması...

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Ev sahipleri ve kiracıların arasındaki en büyük anlaşmazlık kira artış oranlarında yaşanıyor. Ancak ev sahipleri kiracılarına istedikleri oranda zam yapma hakkına sahip değiller. Peki, Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı? 2022 Mart kira artış oranı hesaplaması…

Enflasyon rakamlarıyla birlikte kira artış oranı hesaplaması da ortaya çıkıyor. Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranıyla birlikte ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranları da belirleniyor.

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ciro ve kira desteği açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, ciro ve kira desteğinden toplamda 1 milyon 200 bin esnafın faydalandığını söyledi...

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği sağlayacak!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına Mayıs ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verildi.

Kira stopaj hesaplaması nasıl yapılır?

Kira stopaj hesaplamaları Türkiye'de nasıl hesaplandığı en fazla merak edilen vergi ödeme şekillerinden biri oluyor. Peki kira stopaj hesaplamaları nasıl yapılır? İşte detaylar...

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?

Kovid-19 salgını sebebiyle devletin işletmelere yaşadığı mali kayıpların telafi edilmesi amacıyla sunulan gelir kaybı, ciro kaybı, kira destekleri için başvurular 30 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Kapıcı tazminatında 'kira' hesaplaması!

Kapıcılar diğer işçilerden farklı çalışma koşullarına tabi olarak çalışıyor. Kapıcıya ödenecek kıdem tazminatı hesabında kapıcının oturduğu dairenin kirasının da tazminata eklenmesi gerekiyor. İşte kapıcı tazminatı hesaplaması....

Akiş GYO'dan Akbatı AVM ve Akasya AVM'ye kira desteği!

Akiş GYO Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerindeki kiracılara, isan ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verdi.

ciro kira hesaplaması Haberi

ciro kira hesaplaması

Koronavirüsle mücadele için alınan yeni tedbirler kapsamında restoran, pastane ve kafe gibi yeme ­içme yerleri 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel ­al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek. Alışveriş merkezleri de saat 10:00 ile 20:00 arasında açık olacak. Türkiye’nin önde gelen markalarını çatısı altında buluşturan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), alınan tedbirlerinden sonra sektörün ikinci dalgayı en az hasarla atlatabilmesi için 3 maddelik öneri paketi hazırladı.

OLUMSUZ YANSIYACAK

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektörünün birinci dalgada ‘yedek akçeyi’ tükettiğinin altını çizdi. Sektörün daha ilkinin hasarını telafi edemeden ikinci dalga ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Öncel, şöyle devam etti:...