23 / 11 / 2024
fuzul

Clandras Hidroelektrik Santrali

Clandras Hidroelektrik Santrali

Türkiye'de ilçe bazında ilk kendi elektrik enerjisini hidroelektrik santraliyle üretmeye başlayan Uşak'ın Karahallı ilçesinde yarım asırdır aynı yöntemle ilçeye enerji verilirken, santral 42 yıldır Cerit ailesi tarafından çalıştırılıyor.

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

ÖİB Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor!

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi amacıyla düzenlenecek ihaleye katılmak için tekliflerin alındığı bildirildi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Statkraft, Siirt Çetin HES projesini satışa çıkaracak!

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Ağaoğlu Umutlu HES projesi son aşamada!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Amasya Taşova'da inşa ettiği Umutlu Hidroelektrik Santrali'nde son aşamaya gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Kanal Kabul işlemi önceki gün gerçekleştirilen Umutlu HES, üretime geçmek için gün sayıyor.

Erzurum Tortum Çayı'na HES kurulacak!

Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı.

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

Clandras Hidroelektrik Santrali Haberi

Clandras Hidroelektrik Santrali


Türkiye'de ilçe bazında ilk kendi elektrik enerjisini hidroelektrik santraliyle üretmeye başlayan Uşak'ın Karahallı ilçesinde yarım asırdır aynı yöntemle ilçeye enerji verilirken, santral 42 yıldır Cerit ailesi tarafından çalıştırılıyor. 


Clandras Deresi üzerinde kurulu Karahallı Belediyesi Clandras Hidroelektrik Santrali'ni sorumlusu elektrik teknisyeni Mehmet Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980 yılına kadar Karahallı'nın elektrik ihtiyacının tesisten karşıladığını, daha sonra enerji ihtiyacı artan ilçenin elektriği TEDAŞ'tan almaya başlaması üzerine santralde üretilen enerjinin ilçeye su taşımak için kullanıldığını söyledi.


Santralin 1960 yılında üretime başladığını anlatan Cerit, "Tesiste üç grup mevcut. Büyük grup 250 kilowatt, küçükler ise 125'er kilowatt gücünde olmak üzere santral 500 kilowatt gücünde. Biz buradaki enerjiyle ilçeye su gönderdiğimiz için şimdilik 180-200 kilowatt enerji bize yetiyor. Santral, kurulduğu dönemde Türkiye'de ilçe bazında ilk kendi...