03 / 05 / 2024

çocuk mobilyası denetim

çocuk mobilyası denetim

Gümrük Bakanlığı, plastik çocuk bileziklerinde kimyasal maddeye rastlanması üzerine yeni önlemler aldı. Bebek mobilyaları, emzik, biberon, diş fırçası gibi onlarca ürün tek tek incelenecek.

Mozaik Design, 50 markaya dekorasyon hizmeti veriyor!

Mozaik markasıyla 1992 yılında yılından bu yana sektörde yer alan Mozaik Design, 50 markanın Türkiye distribütörlüğüyle ofis, ev mobilyası, çocuk mobilyası, ev tekstili döşemelik kumaş alanında dekorasyon hizmeti veriyor.

Mozaik Design 50 markayla ev ve ofislerin dekorasyonunu üstlendi!

1992 yılından bu yana sektörde yer alan Mozaik Design, 50 markanın Türkiye distribütörlüğüyle ofis, ev - çocuk mobilyası, ev tekstili döşemelik alanında dekorasyon hizmeti veriyor.

Çilek'ten 2 yıl üst üste birincilik!

Türkiye’nin çocuk mobilyası alanında lider ismi Çilek, sikayetvar.com sitesinin yaptığı değerlendirmeler sonucu ‘Şikayet Yönetimini En Başarılı Şekilde Gerçekleştiren Firma’ unvanıyla 2 yıldır birinciliği elinde tutuyor.

Çilek Mobilya Hindistan’da mağaza sayısını 25’in üzerine çıkaracak!

Çilek Mobilya, Hindistan’da açtığı 9 mağazasıyla, Türk markası olarak çocuk mobilyasının dünyadaki en büyük temsilcisi olma yolunda ilerlerken, burada 25’ten fazla mağaza açmayı hedefliyor.

Çilek Mobilya Hindistan'daki mağaza sayısını artıracak!

Çilek Mobilya, Hindistan 'da açtığı 9 mağazasıyla, Türk markası olarak çocuk mobilyasının dünyadaki en büyük temsilcisi olma yolunda ilerlerken, burada 25'ten fazla mağaza açmayı hedefliyor.

Çilek Mobilya, Hindistan'daki mağaza sayısını 25'in üzerine çıkaracak!

Çilek Mobilya, Hindistan 'da açtığı 9 mağazasıyla, Türk markası olarak çocuk mobilyasının dünyadaki en büyük temsilcisi olma yolunda ilerlerken, burada 25'ten fazla mağaza açmayı hedefliyor.

Alfemo Kids & Teens markası ile çocuk mobilyası üretiyor!

Alfemo, Kids & Teens markası ile üretimini yaptığı çocuk, genç ve bebek mobilya koleksiyonlarını yurtdışından sonra yurtiçinde de büyütme ve bayilik verme kararı aldı..

Berna İlter: Çocuk yataklarında denetim yok!

Türkiye ’de çocuk yataklarının denetlenmediğini söyleyen BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter, “ Firmalar atıl ürünlerden çocuk yatağı üretiyor. Hiçbir kontrol yapılmıyor ” diye konuştu.

Akfen GYO Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliklerinde kimler var?

Akfen GYO, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliklerinde bulunan yöneticilerin isimlerini ve görevlerini açıkladı

Emlak Konut GYO yönetim ve denetim kurullarında kimler var?

Emlak Konut GYO, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin isimlerini ve görevlerini açıkladı

Reysaş GYO, yönetim ve denetim kurulu üyerini açıkladı!

Reysaş GYO, yönetim - denetim kurulu üyerini ve yönetimde söz sahibi olan personelleri açıkladı

Ataç İnşaat, yönetim ve denetim kurulundaki isimleri açıkladı!

Ataç İnşaat, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin isimlerini kamuoyu ile paylaştı

Niğbaş Niğde Beton, yönetim ve denetim kurulu üyelerini açıkladı!

Niğbaş Niğde Beton, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin isimlerini ve görevlerini kamuoyu ile paylaştı

çocuk mobilyası denetim Haberi

çocuk mobilyası denetim

Gümrük Bakanlığı, plastik çocuk bileziklerinde kimyasal maddeye rastlanması üzerine denetimlerini yoğunlaştırma kararı aldı. Emzikten biberona, diş fırçasından oyuncağa kadar onlarca ürün özel ekipler tarafından yeni standartlara göre tek tek kontrol edilecek. Bakanlık ayrıca, daha önce denetimi yapılmayan bisiklet, bebek mobilyaları, yüzmeye yardımcı donanımlar, plastik masalar ve perdeleri de denetim kapsamına dahil edecek. Kimyasal içerik ve güvenlik testlerinden geçirilecek ürünlerin denetiminde, AB standartları dikkate alınacak.


1 OCAK'TA YÜRÜRLÜKTE 

Başta bebek ve çocuk ürünleri olmak üzere, denetim kriterlerini yenileme kararı alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu amaçla yeni bir tebliğ taslağı hazırladı. Önümüzdeki günlerde yayımlanması planlanan tebliğin, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi hedefleniyor. Üretici ve ithalatçılar da belirlenen bu tarihe kadar yeni kriterlere göre hazırlıklarını yapacaklar.


TASLAKTA NELER VAR? 

Tebliğ taslağında, denetim kapsamına...