28 / 07 / 2024

Coğrafi Veri Altyapısı Koordinasyon Kurulu

Coğrafi Veri Altyapısı Koordinasyon Kurulu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonluğunda Coğrafi Veri Altyapısı Koordinasyon Kurulu kuruluyor. Kurulda üretilecek veriler yatırımcıya yol gösterecek. Çalışma ile yabancı sermaye yatırımları güvenilir verilere zaman kaybetmeden ulaşacak...

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafya şirketlerin kaderidir!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Mekânsal zekâ şirketi Geoinsight’ın kurucusu Çiğdem Aksoy ile coğrafi bazlı veri analitiğini masaya yatırdı...

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

Coşkun Sabah: Servetimi söylemek zorunda kaldım, bunun neresi yanlış?

“Parası olmayan beni anlamaz” sözleri tepkilere neden Coşkun Sabah, "Servetimi söylemek zorunda kaldım. ‘3-4 aylık birikimim var’ dedim, bunun neresi yanlış?" dedi...

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

Adana'daki sahra hastanesinin altyapısı tamamlandı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da inşa edilen sahra hastanesinin altyapısında sona gelindiğini duyurdu...

İsmail Tüzgen Çevre ve Şehircilik Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen getirildi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Coğrafi Veri Altyapısı Koordinasyon Kurulu Haberi

Coğrafi Veri Altyapısı Koordinasyon Kurulu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonluğunda Coğrafi Veri Altyapısı Koordinasyon Kurulu kuruluyor. Kurulda üretilecek veriler yatırımcının yol haritası olacak. Çalışmanın en önemli sonucu yabancı sermaye yatırımlarının güvenilir verilere zaman kaybetmeden ulaşması olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Yatırımcı nerede nasıl yatırım yapacağım daha iyi görecek. Yatırımcılar, imar planları, ortafoto uçuş görüntüleri, göller, akarsular benzeri coğrafi katmanları sorgulayıp veriyi uygun formatlarda indirecek ya da internet üzerinden görüntüleyecek" dedi. 



Cenk Esen /Türkiye...