28 / 04 / 2024

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper Çok ortaklı bir arsada hissederlar arasındaki anlaşmalıklara ve çözüm yollarına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

ŞOK 27 Mart 2024 Aktüel Ürünler Kataloğunu yayımladı! Bu çarşamba ŞOK'ta birçok üründe indirim var!

ŞOK Market 27 Mart 2024 güncel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, ŞOK'ta bu çarşamba günü elektronik eşyadan, gıda ve deterjana kadar birçok üründe indirim fırsatı var. 

ŞOK 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! ŞOK'ta birçok seçili ürün raflardaki yerini aldı!

ŞOK Market 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. Buna göre, ŞOK markette bu hafta temizlik ürünlerinden, gıdaya birçok seçili üründe indirim fırsatı var. ŞOK 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğu ürünleri.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Migros'tan dev atılım! 5 yıllık planda yeni bir migros

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, Migros’un 70 yılda bir süpermarketten çok öte bir hizmet evrenine ulaştığını, bu yıl 6,5 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tort, Migros Grubu her yıl katlanarak büyürken, iştirakler ve yeni girişimlerin 5 yılda ilave bir Migros şirketi daha olu

ŞOK Market'te Ufo ısıtıcı 2 bin 699 TL'ye, şemsiye 139 TL'ye satışa çıkarılacak! ŞOK 21 Ekim kataloğu

ŞOK Market 21-24 Ekim tarihleri arasında geçerli satışa çıkarılacak aktüel ürünlerini yayımladı. Bu kapsamda ŞOK'ta birçok ürün uygun fiyata satışa çıkarılacak. ŞOK Market'te Ufo ısıtıcı 2 bin 699 TL'ye, şemsiye 139 TL'ye satışa çıkarılacak! ŞOK 21 Ekim kataloğu...

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinden konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin açıklama: Çok önemli bir adım

TÜROB Başkanı Eresin, haksız kazancın önüne geçilmesi amacında ve daha da önemlisi hem güvenlik hem hijyen sebepleriyle çok önemli bir adım olarak değerlendirdi.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi oluyor? SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bir bir hesaplanan bu rakamlara bakın!

Milyonlarca kişi emekli maaşlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki en düşük emekli maaşı 10 bin TL mi oluyor? SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bir bir hesaplanan bu rakamlara bakın...

Markete gidin sepeti elinize alın ve hemen o ürüne koşun. Et, şeker, un, süt değil ama çok değerli. Son yılların en ucuz

Enflasyon en fazla gıda ürünlerini vurdu. Bu nedenle vatandaşlar daha ucuz gıda ürünleri neredeyse orayı tercih ediyor. Gıdada son yıllarda fiyatı çok artan bir üründe marketlerden biri ciddi oranda indirim yaptı.

Ünlü Telekom devinden dünyayı şok eden hamle. 5 bin kişiyi işten çıkarıyor. Hepsi işsiz kalacak

Ünlü kablosuz iletişim operatörü T-Mobile dünyayı şok eden bir karara imza attı. Telekom devi, bünyesinde çalışan 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Altın fiyatlarıyla ilgili şok açıklama! Yatırımcılar şaşkına dönecek

Altın fiyatları hakkında şok eden bir açıklama geldi. Yatırımcılar bu açıklama ile şaşkına dönecek.

Türkiye’de bir ilk! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Etki Tahvili ile işsiz gençlere istihdam olanağı yaratacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hizmet veren İstanbul Kalkınma Ajansı, işsiz gençleri yakından ilgilendirecek çok önemli bir projeye imza attı. Ajans, yazılım alanında kariyer yapmak isteyen gençleri eğitim programları ile destekleyip istihdam olanağı sağlayacak.

Yüzde 80 düşük faizle kredi alın! Böyle bir kredi ne görüldü ne de duyuldu

Paraya ihtiyacı olan vatandaşlar en uygun krediyi nasıl alacaklarını araştırıyorlar. Bu vatandaşlara yönelik çok önemli bir açıklama yapıldı.

ŞOK’ta kaçırılmayacak indirimler! Calgon kireç önleyici 39,90 TL’ye, Finish bulaşık makinesi tableti 199,90 TL’ye düştü!

ŞOK’tan birçok ürüne sürpriz indirimler geldi. Bu çerçevede, Calgon kireç önleyici 39,90 TL’ye, Finish bulaşık makinesi tableti 199,90 TL’ye, aşure tenceresi 299 TL’ye düştü. İşte 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü ŞOK Market fiyat listesi...

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa Haberi

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa

Çok ortaklı bir arsada küçük hissedarlardan biriyim. Büyük hissedar ortaklığın giderilmesi talebi ile dava açtı. Dava sürerken bir başka büyük hissedar benim hisseme talip oldu. Hissemi satmak niyetindeyim, açılmış bulunan dava buna engel mi? Tapuda bir mani olabilir mi? • A.G. 


Bir gayrimenkulün mülkiyeti ihtilaflı ise mahkemeler taleple, bu gayrimenkulün tapu kaydına satılamaması amaçlanan tedbir koyarlar. Bu halde gayrimenkul satılmaz, davayı kazanan adına tescil olunur. Ancak ortaklığın giderilmesi davası gayrimenkulün mülkiyetinin ihtilaflı olması anlamına gelmez. Ortaklığın giderilmesi davasında talep, gayrimenkulün yasal malikleri arasında paylaştırılmasıdır. Dolayısı ile böyle bir davada gayrimenkul üzerine tedbir konulmaz. 


Tedbir bulunmayan hallerde de satışa engel bir durum yoktur. 


Ortaklığın giderilmesi davalarında büyük çoğunlukla ilk talep gayrimenkulün ortaklar arasında paylaştırılmasıdır. Bir daire için paylaştırma söz konusu olamayacağı halde bir...