02 / 08 / 2024

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper Çok ortaklı bir arsada hissederlar arasındaki anlaşmalıklara ve çözüm yollarına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

ŞOK 27 Temmuz 2024 cumartesi aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın ŞOK markette birçok üründe indirim var... 

ŞOK 27 Temmuz 2024 cumartesi aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. Yarın ŞOK'ta birçok üründe indirim fırsatı sizleri bekliyor.

ŞOK 3 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! ŞOK'ta bu hafta birçok üründe indirim sizleri bekliyor...

ŞOK 3 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. ŞOK marketlerde birçok ürün uygun fiyatı ile raflarda yerini alacak. 

ŞOK 3 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! ŞOK'ta önümüzde hafta çarşamba birçok üründe indirim var...

ŞOK 3 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet sayfası üzerinden paylaştı. Bu çarşamba ŞOK'ta birçok seçili üründe indirim fırsatı sizleri bekliyor.

ŞOK Market 12 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımlandı! ŞOK'da bu çarşamba birçok üründe indirim var...

ŞOK Market 12 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı.  Bu çarşamba ŞOK'ta birçok indirimli ürün raflardaki yerini alıyor. 

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

Tokat depremleri yürekleri ağza getirdi, inşaat mühendisinden sektöre çok ciddi bir düzenleme getirilmeli önerisi geldi!

Tokat'ta son 20 saat içinde tam 46 sarsıntı meydana gelirken, Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektörüne çok ciddi bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

ŞOK 20 Nisan 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Bu cumartesi ŞOK'ta birçok üründe indirim fırsatı var!

ŞOK 20 Nisan cumartesi aktüel ürünler kataloğunu internet sayfasında paylaştı. ŞOK markette bu cumartesi dolaptan, TV sehpasına, akülü matkaptan, sunta kesme makinesine kadar seçili birçok üründe fırsatlar sizleri bekliyor. 

ŞOK 3 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu'nu yayımlandı! Bu çarşamba ŞOK'ta birçok üründe indirim var!

ŞOK Market 3 Nisan 2024 Çarşamba aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. Buna göre, ŞOK'ta 3 Nisan 2024 Çarşamba günü seçili birçok üründe indirim uygulanacak. 

ŞOK Market 30 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! Bu cumartesi ŞOK'ta birçok üründe indirim fırsatı!

ŞOK Market 30 Mart 2024 Cumartesi aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. ŞOK'ta bu cumartesi birçok seçili üründe indirim fırsatı sunuluyor. 

ŞOK 27 Mart 2024 Aktüel Ürünler Kataloğunu yayımladı! Bu çarşamba ŞOK'ta birçok üründe indirim var!

ŞOK Market 27 Mart 2024 güncel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, ŞOK'ta bu çarşamba günü elektronik eşyadan, gıda ve deterjana kadar birçok üründe indirim fırsatı var. 

ŞOK 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! ŞOK'ta birçok seçili ürün raflardaki yerini aldı!

ŞOK Market 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. Buna göre, ŞOK markette bu hafta temizlik ürünlerinden, gıdaya birçok seçili üründe indirim fırsatı var. ŞOK 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğu ürünleri.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinden konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin açıklama: Çok önemli bir adım

TÜROB Başkanı Eresin, haksız kazancın önüne geçilmesi amacında ve daha da önemlisi hem güvenlik hem hijyen sebepleriyle çok önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa Haberi

Çok ortaklı bir arsada anlaşmazlık olursa

Çok ortaklı bir arsada küçük hissedarlardan biriyim. Büyük hissedar ortaklığın giderilmesi talebi ile dava açtı. Dava sürerken bir başka büyük hissedar benim hisseme talip oldu. Hissemi satmak niyetindeyim, açılmış bulunan dava buna engel mi? Tapuda bir mani olabilir mi? • A.G. 


Bir gayrimenkulün mülkiyeti ihtilaflı ise mahkemeler taleple, bu gayrimenkulün tapu kaydına satılamaması amaçlanan tedbir koyarlar. Bu halde gayrimenkul satılmaz, davayı kazanan adına tescil olunur. Ancak ortaklığın giderilmesi davası gayrimenkulün mülkiyetinin ihtilaflı olması anlamına gelmez. Ortaklığın giderilmesi davasında talep, gayrimenkulün yasal malikleri arasında paylaştırılmasıdır. Dolayısı ile böyle bir davada gayrimenkul üzerine tedbir konulmaz. 


Tedbir bulunmayan hallerde de satışa engel bir durum yoktur. 


Ortaklığın giderilmesi davalarında büyük çoğunlukla ilk talep gayrimenkulün ortaklar arasında paylaştırılmasıdır. Bir daire için paylaştırma söz konusu olamayacağı halde bir...