13 / 05 / 2024

Çömlekçi-İskenderpaşa Mahalleleri Koruma

Çömlekçi-İskenderpaşa Mahalleleri Koruma

MHP Ortahisar Belediye başkan adayı Osman Abanoz ile Büyükşehir belediye başkan adayı Hüseyin Örs, Çömlekçi-İskenderpaşa Mahalleleri Koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkam Dursun Ali Düzenli ve yönetimini ziyaret etti.

Trabzonlular dikkat! Bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı!

Trabzon ili Ortahisar ilçesi, Çömlekçi ve İskenderpaşa mahalleleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Çatalca Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri Bayıraltı Mevkii'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ne durumda? 

Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşümü için TOKİ ile anlaşma yapılmıştı ve proje 138 hektardan 9.07 hektara düşürülmüştü. Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, " İş yapılmadan yapılan açıklamalara artık karnımız tok." dedi...

TOKİ İnançköy kura çekilişi 7 Ağustos 2017!

TOKİ İnançköy kura çekilişi 7 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Proje 208 adet konuttan meydana geliyor.

İnançköy Alt Gelir TOKİ kura çekilişi 7 Ağustos 2017!

İnançköy Alt Gelir TOKİ kura çekilişi 7 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 363 adet konut yer alıyor.

Trabzon Çömlekçi 2. Etap'ta 15 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki yıkımlarına son sürat devam ediyor.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde anlaşma sağlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleri ile anlaşmalara devam ediliyor.

Avlu Balıkesir’de ticari alanlar 1 ay içinde açılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Avlu Balıkesir’de ikinci etap çalışmaları başladı. Birinci etaptaki ticari alanların 1 ay içinde açılması planlanıyor.

Doğuş Grubu Reina'nın yerine işletme açacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan İpek Duran, Reina'nın yıkımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Duran, Reina'nın yerine Doğuş Grubu'nun işletme açacağını söyledi.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli için ağaçlar kesilecek mi?

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünelinin inşaatı için Maçka Parkı’nın bir bölümünden geçecek hattın imar planı değiştirildi. Peki, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli için ağalar kesilecek mi?

Çömlekçi ikinci etapta hak sahipleri ile 75 milyon TL’lik anlaşma!

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleri ile görüşmelere Büyükşehir Belediyesinde devam ediliyor.

TOKİ, Çömlekçi II. Etap dönüşüm alanında 480 kişiyle anlaştı!

Çömlekçi II. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. 68.2 milyon liralık sözleşme imzalanan hak sahiplerine, tapu devrinin yapılması ile birlikte satın alma bedelleri de peşin olarak ödeniyor.

Çömlekçi 2. etapta 63.2 milyon TL’lik anlaşma sağlandı!

Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında 435 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak 697 hisse satın alınırken hak sahiplerine 63.2 milyon TL ödenmekte olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Alanının yüzde 30’unu aşkın kısmı satın alınmıştır." dedi

Çömlekçi-İskenderpaşa Mahalleleri Koruma Haberi

Çömlekçi-İskenderpaşa Mahalleleri Koruma

 Kentsel dönüşümün tartışıldığı bugünlerde sosyal yapı, çevre ve hakkaniyet konularında çok hassas olmalıyız diyen Osman Abanoz," Çömlekçideki projenin, yerel yönetimler, meslek odalan, akademik çevre ve vatandaşlarımızın oluşturacağı yerel topluluk kararlarıyla ele alınmalı, Çömlekçi kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için birçok hususun ayrıntılı olarak düşünülmesi gerekmektedir. Dönüşüm, her şeyden önce insanların yaşam hakkım gözeten, yerinde dönüşümü destekleyen, ekonomik ve toplumsal boyutu olan, insanları birleştirici ve meydana gelecek değer artışından paylaşmayı sağlayan bir proje olmalıdır. Çömlekçide uygulanan projede sosyal doku, var olan bina, konut ve işyerleri dikkate alınmadığı anlaşılmaktadır. İşin uzamasıyla belirsizlik meydana geldiğinden mağduriyet gün geçtikçe artmaktadır. Kentsel dönüşümün sosyal boyutu gö zardı edilmeden, mahalle kültürü, o insanların tarihi yok edilmemelidir, "dedi. Abanoz, "Ekonomik sıkıntı içinde olan arsa sahipleri başka yerde...