28 / 04 / 2024

Osman Abanoz: Kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için ayrıntılı düşünülmesi gerek!

Osman Abanoz: Kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için ayrıntılı düşünülmesi gerek!

MHP Ortahisar Belediye başkan adayı Osman Abanoz ile Büyükşehir belediye başkan adayı Hüseyin Örs, Çömlekçi-İskenderpaşa Mahalleleri Koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkam Dursun Ali Düzenli ve yönetimini ziyaret etti.



 Kentsel dönüşümün tartışıldığı bugünlerde sosyal yapı, çevre ve hakkaniyet konularında çok hassas olmalıyız diyen Osman Abanoz," Çömlekçideki projenin, yerel yönetimler, meslek odalan, akademik çevre ve vatandaşlarımızın oluşturacağı yerel topluluk kararlarıyla ele alınmalı, Çömlekçi kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için birçok hususun ayrıntılı olarak düşünülmesi gerekmektedir. Dönüşüm, her şeyden önce insanların yaşam hakkım gözeten, yerinde dönüşümü destekleyen, ekonomik ve toplumsal boyutu olan, insanları birleştirici ve meydana gelecek değer artışından paylaşmayı sağlayan bir proje olmalıdır. Çömlekçide uygulanan projede sosyal doku, var olan bina, konut ve işyerleri dikkate alınmadığı anlaşılmaktadır. İşin uzamasıyla belirsizlik meydana geldiğinden mağduriyet gün geçtikçe artmaktadır. Kentsel dönüşümün sosyal boyutu gö zardı edilmeden, mahalle kültürü, o insanların tarihi yok edilmemelidir, "dedi. Abanoz, "Ekonomik sıkıntı içinde olan arsa sahipleri başka yerde verilen yeni dairelerden dolayı az peşinatla, geri kalan kısmı için bankalara borçlanmak zorunda kalmaktadır. İleride banka borcu faiziyle çok yüksek meblağa ulaşacağından gelecekte de vatandaşı zorluklar beklemektedir. Aynca Mahkemeye verip, arsa değerini yükselten hak sahiplerine yer verilmemesi ayrı bir mağduriyet oluşturmaktadır" ifadesini kullandı. 

Görüşmede, Dursun Ali Düzenli tarafından Çömlekçi dönüşüm projesi ile ilgili hazırlanan bit dosyayı MHP başkan adaylârına verdi. 


Taka


Geri Dön