18 / 05 / 2024

ÇOMÜ Teknoloji Bolgesi

ÇOMÜ Teknoloji Bolgesi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, 06 Haziran 2013'te temeli attılan ÇOMÜ Teknoloji Bolgesi'nin ilk hizmet binası olan Çanakkale TSO Ar-Ge Merkezi inşaatının tamamlanacağını söyledi...

Doruksistem Mühendislik Teknoloji ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doruksistem Mühendislik Teknoloji ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Mustafa Selçuk Bilgin Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 250 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Kadıköy, Fenerbahçe Mahallesi'nde kuruldu.

Marmara Üniversitesi teknoloji geliştirme bölgeleri imarı askıda!

Kadıköy, Halkalı ve Maltepe'de Marmara Üniversitesi'nin Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak belirlenen alanlar geçen yıl Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Belirlenen bölgelerin imar planı bugün askıya çıktı...

OMÜ Onkoloji Hastanesi inşaatı ne zaman bitecek?

OMÜ Onkoloji Hastanesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. OMÜ Kurupelit Kampüsü’nde bulunan hastane 7 katlı ve 120 yatak kapasiteli olacak. Kanserle ilgili tanı ve tedavilerin yapılacağı hastanenin 2016 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Novatrans Teknoloji Elektrik Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Novatrans Teknoloji Elektrik Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bülent İnce tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Temmuz 2015 tarihinde Kartal'da kuruldu.

Spark Teknoloji Emlak İnşaat Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Spark Teknoloji Emlak İnşaat Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Husseın Ghannam tarafından 26 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece'de kuruldu.

Türk Telekom Teknoloji Başkanlığı’nın tercihi A4 Plaza!

TNL Gayrimenkul Geliştirme'nin danışmanlık ve kiralama hizmetlerini gerçekleştirdiği A4 Plaza, Türk Telekom Teknoloji Başkanlığı ofisi olarak hizmet verecek.

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 15 Haziran'da Başakşehir'de kuruldu.

Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu Bilim ve Teknoloji Fuarı açıldı!

Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bilim ve Teknoloji projeleri, Esenyurt Belediyesi Zübeyde Hanım Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle sergilendi.

İnşaata yeni teknoloji getirene yatırımda destek geliyor!

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yeni teknoloji getiren yatırımlara destek geliyor. Sığınak ve otoparkı daraltana ise ceza yolda

Attelia Yapı Tasarım Teknoloji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Attelia Yapı Tasarım Teknoloji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Ali Tolga Cengiz tarafından 75 bin TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta Ataşehir, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde kuruldu.

İnşaat projelerinde yeni teknoloji getirene destek geliyor!

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yeni teknoloji getiren yatırımlara destek geliyor. Sığınak ve otoparkı daraltana ise ceza yolda.

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması netleşti. Eğitim alanındaki dev işbirliği hakkında bilgi veren Bakan Fikri Işık, “Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi’nin yakınında inşa edilecek” dedi.

Teknoloji turizmi büyük ilgi görüyor!

Multimedya teknolojisiyle birlikte dijital dünyaya olan merak, bu alanda yeni bir turizm alanı açtı. İnsanlar artık tatil dönemlerinde teknoloji müzelerini, inovasyon merkezlerini gezer oldu.

ÇOMÜ Teknoloji Bolgesi Haberi

ÇOMÜ Teknoloji Bolgesi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, 06 Haziran 2013'te temeli attılan ÇOMÜ Teknoloji Bolgesi'nin ilk hizmet binası olan Çanakkale TSO Ar-Ge Merkezi inşaatının tamamlanarak üniversiteye teslim edileceğini ve Bakanlık yetkililerince kabul aşamasına geleceğini söyledi.
Ar-Ge Merkezi'nin önemine değinen Başkan Engin; "Üniversite-iş dünyası işbirliğinin ilimizdeki en güzel ve somut örneği olan Ar-Ge Merkezinden üyelerimizin azami ölçüde faydalanması ve yenilerine ihtiyaç duyulması en büyük temennimizdir" dedi.Dünyada yaşanan krizler incelendiğinde AR-GE'nin krizlerden etkilenmeyip aksine kriz zamanlarında daha çok getiri sağlayan bir faaliyet alanı olduğunun görüldüğünü belirten Engin şunları söyledi: "Bu  nedenle de
ARGE'nin verimsiz bir yatırım olduğu, harcanan kaynağın boşa gideceği zihniyeti mutlaka terkedilmelidir. Bir kültür olan Teknoloji Bölges ortamında bulunan şirketler ve birey1er birbirinden etkilenerek inovasyon ve yüksek teknoloji...