07 / 05 / 2024

Çöp vergisi işyerleri için ne kadar

Çöp vergisi işyerleri için ne kadar

Meskenlerde su faturasına yansıtılan,işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılarda ise belediyeye giderek ödenmesi gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, çöp vergisi işyerleri için ne kadar?

İş yerleri için vergi avantajı!

Konutlar dışında bazı iş yerleri için de emlak vergisi muafiyeti sunuluyor. peki hangi iş yerleri vergi avantajından yararlanıyor? İş yerini kiraya veren vergi ödeyecek mi? İşte tüm merak edilenler....

Tapuda konut olan iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi?

2021'in yeni vergisi yeni yılla birlikte hayatımıza girdi. Peki tapuda konut görünen iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi? Tapuda iş yeri görünen konutlar değerli konut vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf?

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. Peki 2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf? İşte detaylar...

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Çöp vergisi 2018!

Çöp vergisi için ödemeler 1 Mart itibari ile başlıyor. Peki, çöp vergisi 2018 ne kadar? Kimler ne kadar vergi ödeyecek?

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödeme yerleri 2017!

Emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Peki, vergi ödemeleri nereden yapılıyor? İşte emlak vergisi ödeme yerleri 2017..

2017 çöp vergisi nereye ödenir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için her sene çöp vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, 2017 çöp vergisi nereye ödenir?

2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Belediyeye ödenen vergiler arasında işyeri çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Çöp vergisi 2017 tutarları!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2017 tutarları ne kadar?

Çöp vergisi ödemek için neler gerekli?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi dönemi devam ediyor. İki taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti Mart ayında başlamıştı.

Çevre temizlik vergisi için son 2 hafta kaldı!

Konut ve işyerleri için ödenen vergiler arasında bulunan çevre temizlik vergisi için ilk taksit döneminin son günü yaklaşıyor. Vergi takvimine göre çevre temizlik vergisi için son 2 hafta kaldı..

Çöp vergisi hesaplama 2016!

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Buna göre son 21 gün içerisinde hala ödeme yapmamış mükelleflerin ödemelerini yapmaları şart.

Çöp vergisi işyerleri için ne kadar Haberi

Çöp vergisi işyerleri için ne kadar

Çöp vergisi işyerleri için ne kadar?

Çöp vergisi, konutlarda  su faturasına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ise taşınmazın bağlı olduğu belediyeye giderek ödenmesi gerekiyor.


Verginin mükellefi, taşınmazın sahibi değil fiilen kullanıcısı oluyor. Yani, taşınmazı kullanan kiracı ise verginin mükellefi de kiracı oluyor. Çöp vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor.


Çöp vergisinin 1. taksit ödemeleri Mart ayında başladı ve devam ediyor. Vergisini ödemeyenlerin son 3 günü bulunuyor.  Çöp vergisinin 1. taksit ödemeleri  1 Haziran'da sona eriyor. 


Çöp vergisi işyerleri tarifesi!

İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi


İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacaktır.


2.1.Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan...