08 / 11 / 2024

çöpten nasıl elektrik üretilir

çöpten nasıl elektrik üretilir

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda kurduğu biyogaz tankları ile sadece çöpteki organik atıkları kullanarak enerji elde etmeyi planlıyor...

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

E-devlet elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile sosyal destekleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle elektrik yardımının nasıl yapıldığı konusu çok sık araştırılmaktadır. İşte konuya dair merak edilenler!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

Artan faturalar ile birlikte faturalarını ödemekte zorlananlara vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlanıyor. Maddi durumu yetersiz kişiler, devletten elektrik faturası yardım desteği alabilirler. Peki elektrik faturası desteği nasıl alınır? İşte detaylar…

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Yeni bir ev satın alanların, kiraya çıkacakların ya da iş yeri açacakların öncelikli olarak elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini açtırmaları gerekiyor. Peki, Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu...

Son zamanlarda yüksek elektrik faturaları sık sık gündeme geliyor. Vatandaşlar son zamanlarda elektrik faturalarını düşürmenin yollarını araştırmaya başladı. Peki elektrik faturaları nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir?

Elektrik faturalarındaki yüksek zamların ardından vatandaşlar çareyi elektrik faturası yardımında buldular. Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir? gibi soruların yanıtları bu ödenekten yararlanmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Elektrikte yeni tarife devrede! Peki faturalar nasıl gelecek?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği elektrik faturası düzenlemesi hayata geçti. Peki yapılan indirimlerin faturaya yansıması nasıl olacak? İşte merak edilenler...

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Elektrik güvence bedeli nasıl ödenir?

Elektrik güvence birim bedelleri, EPDK’nın Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde yer alıyor. Peki, elektrik güvence bedeli nasıl ödenir? Elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar?

Elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

Elektrik aboneliği ile ilgili işlemler, elektrik dağıtım şirketinde yapılıyor. Abonelik başvurusu ve abonelik iptali gibi işlemler için kişilerin bireysel olarak şirkete müracaat etmesi gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

çöpten nasıl elektrik üretilir Haberi

çöpten nasıl elektrik üretilir


Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası İşletme Müdürü Çevre Mühendisi Fatih Kutbay, kurumun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Atık yönetimi sürecinin başlangıçtan günümüze kadar olan gelişmeleri dile getiren İşletme Müdürü Çevre Mühendisi Fatih Kutbay, “2000 yılından itibaren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun’un kangren olmuş katı atık sorununu çözmek için gösterdiği istek ve kararlılığı sayesinde, katı atık yönetim planı ve uygulamasına yönelik çalışmalarımız başlamıştır. 2002-2007 yılları arasında katı atık yönetim planı, eğitim ve uygulama çalışmaları yanı sıra eski vahşi çöp döküm alanı olan Yılanlı derenin ıslahı çalışmaları sürdürülmüştür. 2008 Mayıs ayında Katı Atık Depolama Sahamız işletmeye açılmıştır. Başlangıçta günlük 400 ton çöp miktarı bugün itibariyle günlük 550 tona ulaşmıştır. 2014...