15 / 05 / 2024

çöpü yerin altına alma

çöpü yerin altına alma

Adana’da Çukurova İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çöpleri Yer Altına Alma” projesi tüm binalar için zorunlu hale getirildi. Müteahhitlere, projelerine ‘yer altı çöp konteyneri’ni eklemeleri şartıyla inşaat ruhsatı verilmeye başlandı.

Tebernüş Kireçci sordu: Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı 2023'te yüzde 163,7 oranında arttı ve rekor kırıldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 'Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?' sorusunu yöneltti.

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

Altın yatırımcısı korktu, bir yılda 200 ton altın yastık altına kaçtı

Altın yatırımcısı altın fiyatlarındaki yükseliş için gün sayarken Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin aktardığına göre vatandaş altının alıp yastık altına attı. Son 1 yılda kayıt dışı servet 1 yılda 11 milyar dolar daha arttı.

Pusuda bekleyen altın esti gürledi! Herkes elindekileri şimdi bir kenara bıraksın! Hemen altına bakın

Pusuda bekleyen altın fiyatları ABD Hazine tahvillerinde yaşanan düşüş sonrasında jeopolitik risklerin artması ile esti gürledi. Altın fiyatları son 3 haftanın en yüksek rakamlarına ulaştı. Herkes elindekileri şimdi bir kenara bırakıp altına baksın...

''Gümüş altına kıyasla bedava'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu geldi! Gümüşte flaş gelişme

Milyonlar yatırımcı için altın ve gümüş en kıymetli yatırım enstrümanları arasında yer alıyor. Fiyatlar kıyaslandığında gümüş altına göre bedava diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı. Altına yatırım yapamayanlar gümüş alıp kenara atıyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar?

Gram altın için son dakika açıklaması şimdi geldi! Gram altın 1.000 TL'nin altına iner mi? O isimden çok önemli açıklama

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altının 1.000 TL'nin altına düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki gram altın 1.000 TL'nin altına iner mi? İşte açıklamalar...

Elinde çeyrek altın olanlar dikkat! İslam Memiş uyardı: Altına para yatıran iflas bayrağını çekebilir!

Altın fiyatlarındaki dalgalı seyir parasını altına yatıran, al sat yapan birçok yatırımcının altın piyasası uzmanlarının açıklamalarına pür dikkat kesiliyor. Altın uzmanları 900 lira bandına dikkat çekerek yatırımcıları uyardı. Şimdi almayın ama...

Galata Surları koruma altına alınmalı! 

İstanbul'un en önemli hafızalarından biri olan Galata Surları şehrin mirası ve kimliğinin bir parçaşı. Şimdilerde Galata Surları'nın bir kısmı yıkılıyor. Surların koruma altına alınıp sağlamlaştırılması gerekiyor. 

Altına dayalı kira sertifikası ne kadar kazandırır?

Altına dayalı kira sertifikası uygulamasında yatırımcılar devletten altın karşılığında bir taşınmazı belli bir süre sonra devlete geri satmak şartıyla satın alıp, onu tekrar devlete kiraya vermiş oluyor. Peki, altına dayalı kira sertifikası ne kadar kazandırır?

Zeytinburnu tramvay hattı yerin altına iniyor!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, İBB işbirliğiyle yürüttükleri Zeytinburnu'ndan geçen Kabataş-Bağcılar tramvay hattının yer altına alınma projesinin bitmek üzere olduğunu müjdeledi.

Zeytinburnu tramvay hattı yerin altına alınacak!

İBB Başkanı Topbaş, Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Zeytinburnu ilçesinden geçen kısımlarının yerin altına alınacağını açıkladı.

Zeytinburnu Tramvay Hattı yer altına alınıyor!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın İstanbullulara müjde verdi. Başkan Aydın, 2018’de Zeytinburnu tramvay hattının yerin altına alınacağını söyledi.

Kazım Yücel: Kayseri Kocasinan'da tramvay yer altına alınmalı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kayseri'nin ilerleyen yıllarda göç alacağını söyleyerek, "Tramvay, ilerleyen yıllarda trafik sorunu yaşamamak için Anatamir'in oradan Doğu Garajı'na kadar yerin altına alınmalıdır" dedi.

çöpü yerin altına alma Haberi

çöpü yerin altına alma


Adana’da Çukurova İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çöpleri Yer Altına Alma” projesi tüm binalar için zorunlu hale getirildi. Müteahhitlere, projelerine ‘yer altı çöp konteyneri’ni eklemeleri şartıyla inşaat ruhsatı verilmeye başlandı.  Başkan Soner Çetin, “Hijyen ve görüntü kirliliği açısından çöpleri yer altına alma ve aldırma yaklaşımımız halktan da, müteahhitlerden de büyük destek görüyor” dedi.



HİJYENİK OLACAK VE ESTETİK GÖRÜNECEK


Adana’da Çukurova Belediyesi’nin hayata geçirmeye başladığı “çöpleri yer altına alma” uygulamasının kapsamı genişletildi.  Başkan Soner Çetin’in talimatı üzerine Çukurova Belediye Meclisi, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin 10. maddesine dayanarak inşaat ruhsatı alınmadan önce projelere ‘yer altı çöp konteyneri’ koyulması yönünde bir karar aldı. Uygulama, meclisin, “Çukurova ilçesi sınırları içindeki sokaklarda görüntü kirliliği oluşturan, hijyenik olmayan çöp yığınlarının oluşmasını önlemek maksadıyla çöp konteynerlerinin yer altına...