18 / 05 / 2024

çorlu askeri fabrikası

çorlu askeri fabrikası

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sokağa çıkan işçiler, askeri fabrikanın özelleştirilmesine tepki göstererek, eylem düzenledi.

Tank Palet fabrikası resmen A.Ş’ye geçti!

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın sahibi resmen değişti. Yönetim, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi’ne (ASFAT) geçti.

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirmesinde izlenecek yol belli oldu!

Sakarya'daki Tank Palet fabrikası askeri şirket olan ASFAT’a devredilecek. ASFAT fabrikayı dilediği şirkete 25 yıllığına kiralayabilecek.

Çorlu'da askeri fabrikanın özelleştirilmesine karşı eylem!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sokağa çıkan işçiler, askeri fabrikanın özelleştirilmesine tepki göstererek, eylem düzenledi.

Sakarya'daki askeri fabrika, Katarlılara satılacak' iddiası!

Sakarya’da yer alan askeri tank palet fabrikasının Katarlılara satılacağını iddia eden İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Milli fabrikamıza sahip çıkmalıyız” dedi.

Çorlu Askeri Hastanesi TOKİ’ye mi verilecek?

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

TOKİ, Çorlu'daki Askeri Hastane arazisini mi istiyor?

Tekirdağ’ın Çorlu'daki Askeri Hastane, geçtiğimiz 13 Nisan’da Edirne Koruma Kurulu tarafından 1. Derece tarihi eser olarak tescil edildi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı şimdi Edirne Koruma Kurulu’ndan tescilin kaldırılmasını istiyor.

Çorlu'da askeri lojman binalarının yıkımlarına başlandı!

Çorlu'da Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan askeri lojmanların yıkım çalışmaları sürüyor. Depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkıldığı öğrenilen askeri lojmanların yerine ne yapılacağı ise merak uyandırıyor.

Çorlu Deri OSB'de icradan 3 milyon 202 bin TL'ye satılık fabrika!

Tekirdağ İli, Ergene İlçesi'nde 1.649,00 m2'lik deri fabrikası Çorlu 3. İcra Dairesi tarafından 4 Haziran günü 11:00 ile 11:05 arasında ihaleye çıkıyor.

Dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisi Çorlu'da olacak!

İngiltere merkezli ısıtma sistemleri devi İdeal Stelrad Group’un (ISG) Türkiye’deki iştiraki olarak faaliyet gösteren Termo Teknik’in Çorlu’daki fabrikası 2015 yılı içinde dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisi olacak.

Levi's Türkiye'deki fabrikasını kapattı!

Levi's ve Dockers markaları ile üretim yapan dünya jean devi Levi Strauss, Türkiye'deki fabrikasını kapatıyor. Şirketten yapılan yazılı açıklamada Çorlu'daki üretim tesislerinin dün itibarı ile kapatıldığı bildirildi.

Levi’s Çorlu fabrikası kapandı!

Amerikan kot giyim markası Levi Strauss Çorlu’daki üretim tesislerindeki operasyonlarını dün itibariyle durdurduğunu açıkladı. Açıklamaya göre şirket 3 ay içinde yaklaşık 677 çalışanının görevini sonlandıracak...

Levi’s, Çorlu'daki fabrikasını kapattı!

Levi’s, Çorlu'daki fabrikasını kapattı. Levi Strauss'dan kritik bir açıklama geldi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada Çorlu'daki üretim tesislerinin bugün itibari ile kapatıldığı açıklandı.Şirket Çorlu'daki fabrikayı 1986'da açmıştı.

Levi’s, Çorlu'daki fabrikasını kapattı!

Levi’s ve Dockers markaları ile üretim yapan dünya jean devi Levi Strauss'dan kritik bir kararla Çorlu'daki üretim tesislerinin kapattı. 677 kişi kademeli olarak işten çıkarılacak.

çorlu askeri fabrikası Haberi

çorlu askeri fabrikası

Tekirdağ Çorlu'da sokağa çıkan işçiler, askeri fabrikanın özelleştirilmesine tepki göstererip eylem düzenledi.

İleri Gazetesi'nde yer alan habere göre, AKP'nin özelleştirme politikaları sonucunda, Sakarya'ya bağlı Arifiye'de yer alan 1,8 milyon metrekare üzerine kurulu askeri fabrikayı özelleştirmesine tepki gösteren Türk Harb- İş Sendikası'na bağlı işçiler eylem düzenledi.

Askeri fabrikanın özelleştirilmesinin "vatan düşmanlığı" olduğunu söyleyen işçiler, okunan basın açıklamasıyla "Askeri fabrika özelleştirelemez", "Harb- İş işçisi vatan bekçisi" sloganları attılar.

Resmi Gazete'nin 20.12.2018 tarihli sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) kararına göre; Sakarya Arifiye ilçesinde tesisin, işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ve işletme hakkı süresinin 25 yıl olması öngörülüyor. Fabrikada TSK'ye yönelik mal ve hizmet üretiminin devamlılığının sağlanması ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kontrolünde yeni yatırımların yapılması da dahil olmak üzere...