16 / 06 / 2024

Türk alüminyum devinin Tekirdağ'daki 2 fabrikası açık artırmayla satılacak!

Türk alüminyum devinin Tekirdağ'daki 2 fabrikası açık artırmayla satılacak!

Toplamda 20 ülkede faaliyet gösteren Aygün Alüminyum'un Tekirdağ Çorlu’da bulunan iki fabrikası 5 gün sonra açık artırmayla satılacak. İşte detaylar...



Toplamda 20 ülkede faaliyet gösteren Aygün Alüminyum geçen senenin haziran ayında iflas etmişti. 40 seneden fazla bir süredir alüminyum giydirme cephe işlerinde pek çok projeye imza atan şirketin Tekirdağ Çorlu’daki iki fabrikası 5 gün sonra açık artırmada satılacak. İşte detaylar...

Türk alüminyum devinin Tekirdağ daki 2 fabrikası açık artırmayla satılacak!

Dünyaca ünlü Aygün Alüminyum şirketi Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 14 Haziran 2023 tarihli kararıyla iflas etmişti.

İstanbul Kartal’da yedi mesken, Esenler’de dört büro ve bunlar dışında Tekirdağ Ergene’de iki fabrika için bilirkişiler toplam değerin 468 milyon 779 bin Türk Lirası olduğunu tespit etti.

1979'da İstanbul, Levent’te kurulan Aygün Alüminyum, toplamda 20 ülkede faaliyet gösterdi. Yeniçağ'da yer alan habere göre söz konusu şirketin faaliyet alanları arasında alüminyumun girdiği her alan gösteriliyor.

Çorlu, Tekirdağ'da 32 bin metrekarelik fabrikası değeri 262 milyon 549 bin Türk Lirası şeklinde belirlendi. 13 bin 500 metrekarelik diğer fabrikasının değeri de 114 milyon Türk Lirası olarak tespit edildi.

Tekirdağ Ergene’deki 2 fabrikanın açık artırma satışları 28 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. 

Türk alüminyum devinin Tekirdağ daki 2 fabrikası açık artırmayla satılacak!

İNŞAAT DEVİ DE İFLAS ETMİŞTİ

Son günlerde konkordato ve iflas haberlerinin sonu gelmezken her geçen gün de yeni bir gelişme yaşanıyor. İnşaat alanında hizmet veren Taham İnşaat'ın yapmış olduğu konkordato mühleti uzatma başvurusunu reddeden Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, söz konusu firmanın da iflasına karar vermişti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre mahkeme tarafından yayımlanmış olan kararla 2013 yılında kurulmuş olan ve 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi resmen iflas etmişti.

MAHKEMEDEN ALACAKLILARA ÇAĞRI : 30 GÜN İÇERİSİNDE...

Yaşanan bu gelişmeden sonra Bursa İflas Müdürlüğü, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasının açılmasına ilişkin bir karar yayımlamış ve alacaklılara da çağrı yapmıştı.

 

CHP'den hükümete yüzde 25 çağrısı: Kira sınırlaması kaldırılacaksa, kiracılar ve emekliler açısından önlem alınmalı!

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

SGK aylıklarında zaman aşımına dikkat edin!


Geri Dön