16 / 05 / 2024

Çoruh Nehri çalışmaları

Çoruh Nehri çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım 2015'te ziyaret ettiği Bayburt'ta, "Çoruh'u Bayburt'a katın, kazandırın" talimatıyla başlayan proje hayata geçiriliyor.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 

Berdan Nehri'nde ikinci etap çalışmaları başladı!

Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve temeli Ocak ayında atılan Berdan Nehri projesinde ikinci etap çalışmaları başladı.

Bayburt'ta altyapı çalışmaları tamamlandı!

Bayburt'ta belediyenin çalışmalarıyla kanalizasyon sularından kurtarılan Çoruh nehri artık farklı akıyor, tertemiz ve pırıl pırıl görüntüsüyle kente güzellik katıyor.

Gebze kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Zeki Toçoğlu, şehrin güneyi için projelendirdikleri 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindiğini, 57 milyonluk yatırımla Pamukova ve Geyve'nin yanında Sakarya Nehri'nin de geleceğini garanti altına aldıklarını bildirdi.

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi. Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları uzun yıllar ilçelerimizin ihtiyacını karşılayacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.

Gediz Nehri taşkınıyla ilgili hasar tespit çalışmaları başladı!

Çok sayıda hayvan çiftliği ve ekili arazinin sular altında kaldığı Gediz Nehri taşkınında suların çekilmeye başlamasıyla hasar tespit çalışmaları başladı..

Göksu Nehri’nde bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı!

Göksu Nehri’nde bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı.Göksu Nehri Taşkın Islahı ve Yatak Düzenlemesi projesi kapsamında modern bir yapıya kavuşacak olan nehirde, öncelikli olarak köprüler bakıma alınacak...

Yusufeli Barajı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Çoruh Nehri Derivasyon Tüneli’ne törenle bağlanırken, barajın yakın dönemde gövde inşaatının başlanacağı belirtildi.

SASKİ Tarımsal Sulama projesinde çalışmalar sürüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından kısa bir süre önce temeli atılan Tarımsal Sulama projesinde çalışmalar sürüyor. Proje ile Sakarya Nehri'nin doğusunda 10 bin dönümlük tarım arazisinin sulanması sağlanacak...

Ergene Nehri'nin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembolü haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti...

Halikarnas Disco'ya inşaat yasağı geldi, çalışmalar devam ediyor!

Halikarnas Disco, 2 yılın ardından 18 Temmuz’da açılacak. Ancak Halikarnas’taki tadilat çalışmalarının izinsiz olduğu ortaya çıktı. Diskodaki inşaat faaliyetleri, inşaat yasağı başlamış olmasına rağmen son sürat devam ediyor

FSM ve Haliç köprüleri bakım çalışmaları azalarak sürüyor!

İstanbul’da FSM Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları nedeniyle yaşanan çile, biraz azalarak da olsa sürüyor

Çoruh Nehri çalışmaları Haberi

Çoruh Nehri çalışmaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım 2015'teki Bayburt ziyareti sırasında verdiği talimat üzerine hazırlanan Çoruh Nehri Projesi hayata geçiriliyor.


Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çoruh Nehri'nin bütün güzellikleriyle Bayburt'a kazandırılması talimatının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiğini söyledi.


Erdoğan'ın Bayburt ziyaretindeki "Çoruh'u Bayburt'a katın, kazandırın. Çoruh'la ilgili projeleri yaptırın, doğru şeyler olsun" şeklindeki talimatın ardından, projelerini DSİ bölge ve şube müdürlükleriyle hazırladıklarını anlatan Memiş, şöyle devam etti:


"Maliyet onlara ait, proje ise bizim. En son şekliyle yine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu projenin en son haline birlikte baktı, birlikte karar verdi. Eksik ya da fazla olan kısımlarını giderdiler. En son onların talimatıyla bu proje hayata geçiyor, şu anda da başladı. Önümüzdeki...