23 / 05 / 2024

Çorum Kırkdilim geçidi

Çorum Kırkdilim geçidi

İstanbul bağlantısını sağlayan Kırkdilim Geçidi’ndeki heyelan nedeniyle yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Toprak kayması devam eden ve 5 yıl önce hizmete açılan yol kapatılıp bakıma alınacak.

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Pirinkayalar Geçidi'ndeki tünelde yıl sonunda ışık görünecek!

Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı süren 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi yıl sonunda tamamlanacak.

Çorum Kırkdilim'e 450 milyon liralık 3 tünel projesi!

Çorum'un sarp kayalıklar ve uçurumlar arasında bulunan Kırkdilim bölgesine 3 yeni tünel yapılacak. Büyük yatırım, 450 milyon liraya mal olacak.

Kırkdilim tünellerle geçilecek!

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında yer alan Kırkdilim mevkisindeki karayolu, yapılacak tünellerle korkulu rüya olmaktan çıkacak...

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi, yapılan tünel ile rahat nefes aldıracak. Çalışmalar 2019'da tamamlanacak.

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşın sahile ve teleferiğe daha kolay ve güvenli ulaşmasını sağlamak amacıyla projelendirilen ve çalışmaları tamamlanan Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi açılışa hazır hâle getirildi.

İstanbul'da Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi'ni başlatıyor. Düzenlemeyle birlikte araçların ve yayaların ışıklarda geçişleri kolaylaştırılıyor.

Kars Ilgar Geçidi'ne tünel yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Geçit vermeyen Ilgar Geçidi'nin geçit verebilir hale gelmesi için tünele ihtiyaç vardı, onun projesini bitirdik, tünel artı beraberinde 41 kilometrelik bölünmüş yolun ihalesini yaptık ve inşallah ayın 11'inde oranın da temelini atıp vira bismillah diyeceğiz" şeklinde konuş

Kocaeli Mannesman Üst Geçidi kaldırılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark'ın batı girişinde yer alan Mannesman üst geçidi kaldırılacak. İhalede en yüksek teklif Serif Kızmaz+Masyapı tarafından 223 bin TL ile verildi.

Mahmutbey'deki İbrahim Tatlıses üst geçidi yıkılıyor!

İstanbul'da İbrahim Tatlıses üst geçidinin yıkılıp yerine yapılan Mahmutbey yolu üzeri yaya üst geçidi çalışması kapsamında, 0-3 Otoyolu'nun Ankara istikametinde köprü ayağı montaj çalışması yapılacağı açıklandı.

Çorum-Osmancık Kırkdilim Geçişi hizmete açıldı!

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

Harbiye Yaya Üst Geçidi Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı'nı Harbiye'ye bağlayacak bir yaya üst geçidi için düğmeye bastı. Haziran 2016'da tamamlanması planlanan Harbiye Yaya Üst Geçidi, 8 metre genişliğinde 27,5 m uzunluğunda olacak.

Çorum Kırkdilim geçidi Haberi

Çorum Kırkdilim geçidi

İstanbul bağlantısını sağlayan Kırkdilim Geçidi’ndeki heyelan nedeniyle yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Toprak kayması devam eden ve 5 yıl önce hizmete açılan yol kapatılıp bakıma alınacak. Çorum-Laçin-Osmancık karayolu Kırkdilim Geçidi, 30 milyon TL harcanarak Ağustos 2011’de 3 şeritli yol olarak hizmete açıldı. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan yol heyelan tehlikesi altında bulunuyor.


Henüz 5 yıl önce hizmete giren Kırkdilim Geçidi’nin bazı bölümlerinde heyelan meydana geldi ve yolun bir şeridi trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri toprak kayması nedeniyle yolu beton barikatlarla ayırdı. Ancak ağır ağır devam eden toprak kayması beton barikatı yıktı. Kalan 2 şeridin de toprak kaymasından etkilenebileceği öğrenildi. Büyük bir risk altında olan sürücüler, heyelan ve düşen büyük kaya parçaları nedeniyle Kırkdilim’den geçerken zor...