06 / 05 / 2024

Çorum Kunduzlu Barajı yapım çalışmaları

Çorum Kunduzlu Barajı yapım çalışmaları

DSİ Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

Çorum Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı!

DSİ Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

Çorum'da arazi bedelleri ödenecek!

Çorum Sungurlu'nun Kırankışla Köyü'nde yapılması planlanan baraj projesinin arazi bedelleri ödendikten sonra başlanacağı açıklandı. Köy Muhtarı Oğuz Arpaz, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çorum Antik Örükaya Barajı turizme kazandırılıyor!

Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan Roma dönemine ait Antik Örükaya barajının turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

DSİ'den Çorum’a 30 proje!

Çorum'a 2003-2015 yılları arasında toplam 887 milyon liralık yatırım yapan DSİ'nin 2016 yılında yapılan harcamalarla birlikte yatırım tutarı 982 milyon liraya ulaştı. 2019 yılı sonuna kadar 4 adet baraj ve 26 adet gölet olmak üzere toplam 30 proje hayat bulacak.

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Sungurlu Barajı'nda çalışmalar başlıyor!

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 31.720 dekar tarım arazisini sulayacak yapım ihalesi gerçekleştirilen "Sungurlu Barajı"nın sulama alanı proje yapım çalışmasının da başlatıldığını söyledi.

Çorum Çomar Barajı’nda dip temizliği yapılacak!

Çorum’un yıllardır içme suyu ihtiyacını karşılayan Çomar Barajı’nda yapılacak olan dip temizliği ile kullanım süresi 13 yıl daha uzayacak. Barajda, Haliç’te yapılan çalışmanın benzeri yapılacak.

Çorum Hitit Barajı cazibe merkezi olacak!

Hititler tarafından yaklaşık 4 bin yıl önce inşa edildiği tahmin edilen ve Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı, Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün hazırladığı projeyle bölgenin cazibe merkezi olacak.

Çorum'a Koçhisar'ın suyu geliyor!

Çorum'un orta ve uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı İsale Hattı'nın ihalesi 29 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek. projeyle Çorum içme suyuna kavuşacak.

Çorum Obruk Barajı’nda su seviyesi hayli düştü!

Son yılların en kurak dönemini yaşayan Türkiye’de barajlardaki su doluluk oranları gözle görülür şekilde azalıyor. Türkiye’nin su oranı bakımından dördüncü büyük barajı olan Çorum Obruk Barajı’nda da su seviyesi hayli düştü.

Çorum Müzesi, yatılı müze oldu: Türkiye'de ilk kez!

Türkiye'de bir ilk Çorum Müzesi'nde yaşandı. Valilik tarafından başlatılan "Herkes Müzeye'' projesi kapsamında ilköğretim öğrencileri müzeyi ziyaret etmekle kalmayıp orada sabahlıyor

Köprübaşı Barajı'nın suları Kayabükü köyünü yutuyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 2002 yılında Bolu'nun Mengen ilçesine 30 kilometre uzaklıkta ve Bolu il sınırları içerisinde bulunan Bolu Çayı üzerine yapılmaya başlanan Köprübaşı Barajı ve HES Projesi tamamlandı

Çorum Kunduzlu Barajı yapım çalışmaları Haberi

Çorum Kunduzlu Barajı yapım çalışmaları

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.


DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum'a yaptıkları yatırımlarla mümbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini belirtti.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme, kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çeşitli projeler uygulandığını ifade eden Acu, bu kapsamda Çorum'un Bayat ilçesinde inşa edilen Kunduzlu Barajı'nın yapımının tamamlandığını bildirdi.


Acu, şunları kaydetti: 


"Kunduzlu Barajı projesi kapsamında Bayat ilçesi de nasibini almaktadır. Bu kapsamda çalışmaları hızla...