10 / 05 / 2024

Çoruma yeni engelsiz yaşam merkezi mi yapılacak

Çoruma yeni engelsiz yaşam merkezi mi yapılacak

Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan program büyük beğeni topladı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü program sonrasında engelsiz yaşam merkezi müjdesini verdi.

Konutta yeni dönem başlıyor!

Seçimlerin ardından yeni bir döneme girildiğinin vurgusunu yapan iş insanları, engelsiz 4.5 yılın özellikle konut sektörüne pozitif yansıyacağını kaydediyor.

Ankara Pursaklar'a 2 dönümlük engelsiz park yapıldı!

Pursaklar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Saray Mahallesi'ndeki 2 dönümlük alanda Engelsiz Park yaptı. Engelli vatandaşların rahatlıkla gezip dinlenebileceği, çocukların oyun alanlarda keyifli vakit geçireceği yeni bir park Saray'da inşa edildi.

Kula Engelsiz Yaşam Merkezi tamamlanıyor!

Kula Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayatla olan bağlantılarını güçlendirmek ve yeni alanlar oluşturmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki inşaat çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.

Ankara Etimesgut'a engelsiz yaşam merkezi yapılıyor!

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçeyi şantiyeye döndürdüklerini belirtti. Demirel, yeni projeleri Engelsiz Yaşam Merkezinin inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Bursa Yıldırım'a yeni engelsiz yaşam merkezi yapılacak!

Türkiye'de örneği olmayan bir projeye imza atmak için çalışmaların başladığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı îsmail Hakkı Edebali, 12 bin 500 metrekare alana 'Engelsiz Yaşam Merkezi' kuracaklarını ifade etti.

Tekirdağ Marmara Ereğlisi'ne yeni engelsiz yaşam merkezi yapılacak!

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Marmara Ereğlisi ilçesinde yapılacak olan 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nde' kendine bakamayacak kadar düşkün olmayan engelli bireylerin faydalanabileceğini belirtti.

Sakarya'da Engelsiz Kafe inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni bir sosyal projeyi daha hayata geçiriyor. Cumhuriyet Mahallesi Hüseyin Rahmi Sokak’ta bulunan Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü eski binası Engelsiz Kafe’ye dönüştürülüyor.

Yenişehir Evlendirme Dairesi yeni yerinde hizmet vermeye başladı!

Bursa Yenişehir Belediyesi Nikâh ve Evlendirme Memurluğu, Engelsiz Yaşam Merkezi binasında hizmet vermeye başladı. Binada Yenişehir Kent Konseyi Engelli Meclisi de faaliyetlerini yürütmeye devam edecek...

Karabük'te 'Güvenli Trafik Engelsiz Yaşam' projesi!

Karabük'te "Güvenli Trafik Engelsiz Yaşam" projesi kapsamında Yenişehir'deki Okullar Caddesi ve Karabük-Safranbolu karayolunun Beşbinevler Mahallesi girişine sürücü ve yayalar için üç boyutlu uyarıcı tabela konuldu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı engellilerin yeni umudu olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Çevre Engelsiz Hayat” projesi ile engellilerin yeni umudu olacak...

Dumankaya İnşaat engelsiz yaşam için kolları sıvadı

Dumankaya İnşaat, "Dumankaya ile Engelsiz Yaşam" sloganıyla sosyal yaşam kalitesine yeni bir boyut getiriyor

Yeni Nesil Evleri'nde 130 bin TL'ye!

PLS4M İnşaat'ın Gebze Şekerpınar'da inşa ettiği Yeni Nesil Evleri'nde dairelerin fiyatları 130 bin YTL'den başlıyor, 342 bin YTL'ye kadar çıkıyor.

1/100.000'lik yeni plana yargı yolu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen yeni planın, iptal edilen eski planın sakıncalarını daha da artırdığını savunan 10 meslek odası yargıya gitmeye hazırlanıyor.

Çoruma yeni engelsiz yaşam merkezi mi yapılacak Haberi

Çoruma yeni engelsiz yaşam merkezi mi yapılacak

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Buhara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün yanı sıra eşi Hatice Külcü, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Çorumgaz A.Ş Genel Müdürü Kasım Kahraman, Zihinsel ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğlulları ve çok sayıda davetli katıldı.


ENGELLİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ


Engelli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan programda engelli gençler tiyatrodan oyun havalarına, şiirden şarkıya-türküye kadar birçok alanda hünerlerini sergileme imkanı buldu. Hem duygusal hem de neşeli anların yaşandığı gösteri izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.


Engelli Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Şule Akpunar, Hayat Herkese Güzel adlı şiiri seslendirirken, Özlem Şahin ise Engelliyi Sevmek adlı şiiri okudu.


Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri kurslarda yaptıkları el işlerini de sergileme imkanı buldu. Taş işleme, süsleme, mutfak sanatları, dikiş-nakış,...