29 / 04 / 2024

Cruiselar Tarihi Yarımadanın görüntüsünü bozacak mı

Cruiselar Tarihi Yarımadanın görüntüsünü bozacak mı

Fatih Belediye Başkanı Demir: "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Cruise'lar için yaptığı çalışmayı biliyorum. Tarihi Yarımada'nın görüntüsünü bozmayacak şekilde daha iyi bir yer konusunda Büyükşehir Belediyemizin ciddi gayretleri var" dedi.

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi Yarımada barışı bekliyor!

Türkiye'de iskansız ve ruhsatsız yapıların yasallık kazandırılması için başlatılan imar barışı uygulamasına tarihi yarımadadan talep var. Uygulama kapsamında bölgede bulunan tarihi yapıların uygulamadan faydalanması isteniyor.

Tarihi Yarımada'da dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştirecek. “Tarihi ve kültürel miras alanlarında kentsel dönüşüm planlama yaklaşımı geliştirilmesine yönelik analitik etütlerin yapılması” hizmet alımı ihalesi bugün yapılacak.

Tarihi Yarımada kentsel dönüşüme açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünya mirası Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştiriyor. İBB’nin belirlediği 22 adet “kentsel dönüşüm fırsat alanı”ndan biri olan Tarihi Yarımada’daki siluet kararları ve imar hakları kentsel dönüşümün önüne açacak şekilde yeniden planlanıyor.

Tarihi Yarımada'nın bir özel yasaya ihtiyacı var!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından ‘Tarihi Yarımada Vizyon Projesi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı düzenlendi. Toplantıda Tarihi Yarımada'nın ihtiyaçları görüşüldü..

Tarihi Yarımada’yı koruma protokolü imzalandı!

İstanbul’daki tarihi yarımadanın korunması adına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 10 yıllık ‘Ortak Hizmet Protokolü’ için imzalar atıldı. 

Cruiselar Tarihi Yarımadanın görüntüsünü bozacak mı Haberi

Cruiselar Tarihi Yarımadanın görüntüsünü bozacak mı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin cruise'lar için yaptığı çalışmayı bildiğini belirterek, "Tarihi Yarımada'nın görüntüsünü bozmayacak şekilde daha iyi bir yer konusunda Büyükşehir Belediyemizin ciddi gayretleri var" dedi.


İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun ikinci gününde konuşan Demir, İstanbul'un medeniyetlere köprü konumunda olduğunu söyledi.


Demir, "Eğer barış, dostluk, çocuklarımızın güzel bir geleceği olsun istiyorsak, dünya bugünden daha güzel olsun istiyorsak yapacağımız şey tanışmaktır. Her kültürel farklılığı insanlığın ve kendimizin ortak zenginliği ve değeri olarak görebilmektir. İnsanlar tanıdıkça, bir araya geldikçe birbirlerini severler, böylelikle hukuk ve güven oluşur" ifadelerini kullandı. 


Türkiye'nin politikalarına bakıldığında makro ve mikro ölçekte tüm stratejilerde turizmin sürdürülebilirliğine dair hedefler görmenin mümkün olduğunu vurgulayan Demir, Türkiye'nin 2023 yılında 60 milyon turist ve...