19 / 07 / 2024

ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü balık anıt projesi

ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü balık anıt projesi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "balık anıt" ile deniz kirliliğine dikkati çekti...

Kasko şirketleri mesleğe özel indirim yapıyor? Hangi mesleğe, ne kadar indirim uygulanacak?

Sigorta firmaları riski düşük meslek gruplarında yer alan müşterilerinin kasko poliçelerine yüzde 35'lere varan indirimler uygulamaya başladığını açıkladı. Bu indirimlerden yalnız meslek sahibi değil, aileleri de faydalanabiliyor. İşte haberin detayları...

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimleri ve 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyenler için yapılan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Borsayla ilgilenenler dikkat! 20 milyar dolarlık yatırımın yol haritası netleşti

SASA Polyester'in 20 milyar dolarlık Adana Yumurtalık Petrokimya Tesisleri yatırım projesinde yol haritası netleşti. İşte tüm detaylar...

TOKİ Adana Yumurtalık’ta! 240 ay vadeyle ev sahibi olun!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Adana Yumurtalık 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Adana Yumurtalık projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Adana Yumurtalık 2022 ucuz konut projesi...

ÖİB Adana Yumurtalık'taki 116 arsayı satıyor! 15 milyon TL'ye!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana Yumurtalık'ta 116 adet tarla satışa sunuldu. 

Adana'daki 63 baraka yıkıldı!

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde kanuna aykırı biçimde sit alanı içerisine inşa edilen 63 baraka yıkıldı.

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisi TBMM'de!

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisinin kullanım şekli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Adana Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Adana ili, Yumurtalık Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale)  ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

Emlakçılık meslek olarak kabul edildi! Genç istihdamın önü açıldı!

Türkiye’de artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapamayacak. 18 yaşını doldurmuş her genç ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimlerine tabii olduğunda emlak sektöründe çalışabilecek.

TOKİ'den Adana Yumurtalık'a Hükümet Konağı!

Adana ili, Yumurtalık Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 5 Kasım 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Yumurtalık'ta deniz kenarındaki araziler kime satılacak?

Adana Yumurtalık'ta rafineri yapılacağı ileri sürülen arazinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla yatırımlara açılmasından sonra, Dr. Müzeyyen Şevkin, Meclis gündeminde sunduğu önergeye yanıt alamadı. Şevkin, arazilerin gerek özel sektöre gerekse yabancı yatırımcılara tahsis edilebileceğini vurguladı. 

Orhangazi Kız Meslek Lisesi'nin yıkımı başladı!

Bursa Orhangazi’de deprem kontrollerinin ardından yıkım kararı verilen 3 okuldan birisi olan Kız Meslek Lisesi binasının yıkımına başlandı. Yıkım işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü balık anıt projesi Haberi

ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü balık anıt projesi


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "balık anıt" ile deniz kirliliğine dikkati çekti.


YUM-DER'in, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Proje Direktörlüğü ve EDUSER Danışmanlık şirketi ile yürüttüğü ''Yumurtalık Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi'' projesi kapsamında, Yumurtalık Limanı ve halk plajında, denizde temizlik çalışması yapıldı.


ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Yumurtalık İlçe Emniyet Amirliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Sualtı Grup Amirliği'nde görevli dalgıçlar, sualtındaki kirleticileri kıyıya çıkardı.


ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Karaaslan öncülüğünde, resim ve heykel bölümü son sınıf öğrencileri, atıkları kullanarak "balık anıt" yaptı. Öğrenciler, limanın duvarına, deniz altındaki yaşamı anlatan resim çizdi.


Proje kapsamında, dalış eğitiminde başarılı...