18 / 05 / 2024

Çuha Fabrikası restorasyon

Çuha Fabrikası restorasyon

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in girişimleri sonucunda turizme kazandırılacak olan 174 yıllık Çuha Fabrikası için restorasyon çalışmaları başlayacak. 

174 yıllık Çuha Fabrikası restore ediliyor! 

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in girişimleri sonucunda turizme kazandırılacak olan 174 yıllık Çuha Fabrikası için restorasyon çalışmaları başlayacak. 

Kartepe'deki çuha fabrikası ayağa kaldırılacak!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde atıl durumda bulunan 174 yıllık çuha fabrikasının turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı

İzmir Dalan Sabun Fabrikası restore edildi!

İzmir Bornava'da Hamdi Dalan’ın 1941 yılında Kemeraltı Çarşısı’nda kurduğu Dalan Sabun Fabrikası binasının “Restorasyon Uygulama Projeleri” tamamlandı.

Kepez Belediyesi, Yapex Restorasyon Fuarı'na katıldı!

Antalya Expo Center’da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda stant açan Kepez Belediyesi, başta yenilenme projesi yürütülen Dokuma Fabrikası olmak üzere fuarla ilgili tüm hizmetlerini tanıtmaya başladı.

Edirne’de elektrik fabrikası restorasyonu devam ediyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, elektrik fabrikası olarak bilinen tarihi binanın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, binayı nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanmak istediklerini söyledi.

Edirne'deki eski elektrik fabrikası tiyatro salonu olacak!

Edirne’de yaklaşık 50 yıldan bu yana kullanılmaz halde duran eski elektrik fabrikasının restorasyonu başladı. Recep Gürkan, restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, binanın kültür merkezi ve nikah salonu olarak kullanılacağını söyledi.

Eski Seka fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı.

Eski SEKA fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı

SEKA Kağıt Fabrikası, müze olarak açılışa hazırlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki SEKA Kâğıt Fabrikası alanını halkın kullanımına açıyor. 1,5 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları sona eriyor.

Tarihi Havagazı Fabrikası restorasyon projesi ödül aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Havagazı Fabrikası restorasyon projesi ile daha önce de Tarihi Kentler Birliği’nin en büyük ödülü olan “Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü”ne layık görülmüştü.

Adana Vakıflardan restore karşılığı kiralık un ve buz fabrikası!

Adana Vakıflar Mersin Tarsusta 4 bin 162 metrekare arsa üzerindeki bahçeli un ve buz fabrikasını 33 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya vermek üzere ihale düzenledi

Selçuklu Eli Kesik Han'ın restorasyon ihalesi sonuçlandı!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ihaleye çıkardığı "Selçuklu Eli Kesik Han"ın restorasyon ve onarım işi ihalelerini kazanan firmalar belli oldu...

Teba'nın icradan satılık fabrikasına alıcı çıkmadı

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan, ABD'de üretim yapıp Pentagon'a bile klima satan Teba Grubu'nun Torbalı'daki 2 fabrikası, icradan satılığa çıktı...

Çuha Fabrikası restorasyon Haberi

Çuha Fabrikası restorasyon

Turizm kenti Kartepe’de tarihi yapıların günümüze kazandırılarak tarih turizminin canlanması amacıyla girişimlerine aralıksız sürdüren Kartepe Belediyesi, Çuha Fabrika-i Hümayun (Çuha Fabrikası) yapılarının yeniden oluşması için çalışmalar başladı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre yapılan ihale sonrasında tescilli atölye, ahır yapısı, hidroelektrik santrali, su deposu için rölöve restitüsyon ve restorasyon çalışmaları başladı. 

Osmanlı döneminin önemli dokuma fabrikalarından biri olan Kartepe Çuha Fabrikası Tanzimat döneminde girişilen sanayileşme programı çerçevesinde ilk kurulan fabrikalardan biri olarak...