18 / 05 / 2024

ÇUKTOB

ÇUKTOB

Posta Gazetesi muhabirlerinden Burcu Bebekli Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu ile Park Zirve Tesislerinde turizm sektörünü, sektörde var olan sorunları ve Çukurova Bölgesi'yle ilgili yapılan çalışmaları konuştu.

Mersin'de turizm 12 ay canlı olacak!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin'in kış turizminde ön plana çıkması için Karboğazı'nın biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Karboğazı turizme kazandırılmalı!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Turizm Bakanlığı tarafından turizm alanı ilan edilen Karboğazı'nın kış turizmi açısından Mersin için bir şans olduğunu söyledi.

Murat Demir: Günlük kiralık evler büyük tehlike!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye genelinde sayıları her geçen gün artan günlük kiralık evlerin devleti büyük bir ekonomik kayba uğrattığını belirtti.

Turizm sektöründe bayramda talep yoğunluğu bekleniyor!

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, tatil planlarını Ramazan ayı sonrasına erteleyenlere ve bayram tatiliyle yıllık iznini birleştirmeyi planlayanlara uyarılarda bulundu.

Alternatif turizm çalışmaları teşvik edilmeli!

ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, bugün otelciliği doğrudan veya dolaylı ilgilendiren ve işletmecilerin de bilgisi olan kritik sorunlarının olduğunu, bu sorunların çözümüne odaklanacaklarını söyledi..

ÇUKTOB 24 yıl aradan sonra Mersin'e geçti!

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye başta olmak üzere bütün Çukurova'yı içine alan ÇUKTOB, bölgedeki turizmin kalkınması için kan değişikliğine gitti. ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, illerin değil bölgenin turizmde kalkınması için illerdeki Turizm ve Ticaret odala

Adana'da otel yatak sayısı yüzde 100 arttı!

ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkam Tayyar Zaimoğlu, Adana'nın nitelikli yatak kapasitesinin geçen 5 yıl içinde yüzde yüz artış sağlayarak 8 bine ulaştığını söyledi..

Adana ve Mersin EMITT Fuarı'na katılıyor!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, 30 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında yapılacak EMITT Fuarı'nda Adana ve Mersin olarak aynı stantta ortak katılacaklarını söyledi...

Tayyar Zaimoğlu: Çukurova turizminin geleceği parlak!

Posta Gazetesi muhabirlerinden Burcu Bebekli Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu ile Park Zirve Tesislerinde turizm sektörünü, sektörde var olan sorunları ve Çukurova Bölgesi'yle ilgili yapılan çalışmaları konuştu.

ÇUKTOB Haberi

ÇUKTOB

• Tayyar Zaimoğlu kimdir? 

1987 senesinde Zaimoğlu Oteli ile turizm hayatına başladım. 25 yıldır turizm sektöründeyim. Çukurova Otelciler Birliği'nin başkanlığının yanı sıra Türkiye Otelciler Birliği Federasyonunun yönetim kurulu üyesiyim. Ayrıca Türkiye'deki ve Adana'daki birçok sivil toplum örgütüne üyeyim. Ulusal ve uluslar arası derneklere üyeyim. Evliyim, 2 çocuk babasıyım. İkisi de Amerika'da eğitim görüyor. 


• Çukurova Otelciler Birliği hakkında biraz bilgi alalım sizden, ileriye dönük ne gibi projeleriniz var? 

Turizm belgesi bulunan tüm işletmeleri bünyesinde bulunduran bir kuruluştur. 

Bugüne kadar Adana'nın tanıtımıyla ilgili birçok yayın çıkardık ve bu yayınlarımızı uluslar arası fuarlarda yayınladık. Bu fuarlarda bölgemizi ve bölgemizin turizm potansiyelini en iyi şekilde tanıtmak için çaba harcıyoruz. 


• Peki, bölgemizdeki turizm potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

4 vilayete baktığımızda hepsinin ayrı ayrı değerleri var. Bizim istediğimiz bu 4...