05 / 05 / 2024

Çukurova GİAD

Çukurova GİAD

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), Adana Huzurevi’ndeki Küçük Evler Projesi’ne 4 ev yaptırarak katkıda bulundu. Gerekli girişimlerin ardından evlerin yapımına başlandı.

Ömer Faruk Sakarya Çukurova projelerini açıkladı!

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, yeni dönemde de etkisinde, takip edilen, güzel işler yapacaklarını, yeni dönemin de hareketli ve aktif geçeceğini, gündeme damga vuracaklarını söyledi.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Hükümetten tersine göç adımı: İstanbul'dan memleketine dönenlere teşvik verilecek! 

Hükümet, İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması amacıyla resmen düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

İnsani geçim ücreti şimdiden asgariyi solladı! Vatandaş kara kara düşünüyor

İGİAD tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da ortalama büyüklükte bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için insani geçim ücreti 2023 yılı için 10 bin 606 TL olarak açıklandı.

Güşad Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Güşad Gayrimenkul Anonim Şirketi Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Shamıl Karımov tarafından kuruldu.

İnsani geçim ücreti 5 bin 303 lira olarak belirlendi!

İGİAD’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin 2022’de insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için gereken İnsani Geçim Ücreti (İGÜ), 5.303 lira olarak belirlendi.

Hangi ofisler maliyet avantajı sunuyor?

ÜGİAD üyesi Serap Köprülü Ayar, hibrit ofislerin maliyet avantajları sağladığını dile getirdi. Ayar, ofis hizmetleri sunan bir firma olarak güzel bir süreç geçirdiklerini belirtti.

İnşaatta mevzuatlar aşılırsa dünyada ilk sıraya yerleşilebilir!

Yurtdışı taahhüt sektöründe hizmet veren TÜGİAD üyesi Ercan Çelik, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, inşaatta mevzuatlar aşılırsa Çin'in geçilebileceğini ve dünyada bir numaraya yerleşilebileceğini söyledi.

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

TÜGİAD'dan 'gayrimenkuller online olarak satılsın' önerisi!

TÜGİAD'ın basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde alınan tedbirlerle ilgili ek ilave paket çağrısı yapıldı. 

İstanbul Havalimanı CNN International’da!

İstanbul Havalimanı'nın büyük taşınması 5-6 Nisan tarihleri arasında 45 saatlik süreden daha az zamanda tamamlandı.“Büyük Göç” adı verilen bu taşınmanın ardından tam operasyona başlayan İstanbul Havalimanı, ABD’nin önde gelen haber kanalı CNN International’da tüm detayları ile yer aldı.

Zafer Yıldırım Yaşanabilir Ankara projesini anlattı!

TÜGİAD Ankara Şubesi hazırlamış olduğu ‘Dört Dörtlük Ankara’ projesinin tanıtımını yapıyor. TÜGİAD Ankara Başkanı Zafer Yıldırım, Yaşanabilir Ankara projesini anlatıyor.

Ekonomik toparlanma inşaat sektörü üzerinden olmalı!

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım, 2018 konut satış istatistiklerine dair açıklamalarda bulundu...

Ankara gayrimenkul satışlarında başarıyı yakaladı!

TÜGİAD Ankara 10. Dönem Yönetim Kurulu ve Üyeleri, MÜSİAD Ankara’yı ziyaret etti. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ev sahipliğinde düzenlenen ziyarette,  Ankara’nın inşaat sektöründeki başarısı konuşuldu. 

Çukurova GİAD Haberi

Çukurova GİAD

Çukurova GİAD’ın, geleneksel etkinliklerinden biri olan huzurevi sakinleriyle yaptıkları iftar yemeğinde verilen Adana Huzurevi’ne 4 küçük ev yaptırma sözü kısa sürede hayata geçirildi. Gerekli girişimlerin ardından evlerin yapımına başlandı. 2’si Çukurova GİAD üyeleri, 2’si de Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ile ağabeyi İskender Sakarya tarafından yaptırılan 4 küçük evin yapımı yaklaşık 5 ay sürdü.

Küçük evler, Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı’nın koordinatörlüğünde Çukurova GİAD üyelerince en küçük ayrıntıya kadar döşenip, tamamlandı ve huzurevine teslim edildi.

Türkiye’de ilk kez Adana’da başlatılan, her biri 45 metrekare büyüklüğünde olan, 2 kişinin yaşayabildiği 1+1 evlerden oluşan Küçük Evler Projesi, bu 4 evin yapımıyla büyümüş oldu. Tefrişat işlemleri de tamamlanıp hazır hale getirilen evlerin açılışı, 14 Kasım Cumartesi günü Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye...