02 / 05 / 2024

Çukurova Havalimanını icon grup mu alacak

Çukurova Havalimanını icon grup mu alacak

300 milyon Euro’luk Çukurova Havalimanı projesine İcon Grup talip oldu. 29 Aralık’ta ihaleye çıkacak olan proje için hazır olduklarını belirten İcon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alkış “10’uncu ayda tekeri indiririz” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Çukurova Havalimanı Mart 2022'de açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Çukurova Havalimanı'nın ihalesini 297,1 milyon avroya Favori İşletmecilik kazandı!

Çukurova Havalimanı ihalesinin sonucu onaylandı. İhaleyi 147'nci turda kazanan Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi, DHMİ'ye 297,1 milyon avro ödemeyi taahhüt etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Adil Karaismailoğlu'ndan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" dedi.

Çukurova Havalimanı ihalesinde şartnamenin değiştirilmesi TBMM'de!

Çukurova Havalimanı'nın üstyapı tesisleri için açılan ihaleye ait şartnamenin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı'nın maliyeti ne kadar?

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Çukurova Havalimanı için yıllık 12 milyon yolcu garantisi verileceğini söyleyerek, "Bu filmi Zafer Havalimanı’nda gördük" dedi. Çulhaoğlu, “Yeni havalimanının maliyeti 500 milyon Euro'dan aşağı olmayacak" diye konuştu.

Çukurova Havalimanı ihalesi 20 Kasım'a ertelendi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılması, havalimanının işletilmesi ve devrine ilişkin ihale 20 Kasım'a ertelendi.

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanını icon grup mu alacak Haberi

Çukurova Havalimanını icon grup mu alacak

Türkiye’nin en büyük havalimanlarından biri olması planlanan Çukurova Havalimanı, yeniden ihaleye çıkıyor. 2012’de ihaleyi üstlenen Koçoğlu şirketi maddi sorunlar nedeniyle projeyi hayata geçirememiş ve ihale iptal olmuştu. Yeni ihale ise 29 Aralık’ta yapılacak. 300 milyon Euro’luk yatırım yapılması planlanan Çukurova Havalimanı ihalesine İcon Grup talip oldu. Bugüne dek Afrika ve Asya’da birçok büyük projeye imza atmış olan İcon Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Alkış, ihaleyi kazanmaları durumunda 10’uncu ayda havalimanına uçak tekerini indireceklerini söyledi. Bu proje üzerinde gece gündüz çalıştıklarını da belirten Alkış “Her anlamda bizden daha iyi bu işi yapabilecek olan bir firma daha yok. Sadece havalimanı değil bölgenin çehresini değiştirecek planlarımız var. Bölgeyi bir ‘hub’ haline getireceğiz ve bununla ilgili tüm çalışmalarımız hazır” dedi.


TÜM PROJEYİ ÇİZDİK


300 milyon...