12 / 05 / 2024

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi inşaat son hali

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi inşaat son hali

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi ve Anaokulu binalarının inşaatları sürüyor. Hukuk Fakültesi binası toplamda 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip..

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Şinasettin Atalan kaç yılında doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda çalışıyor?

Şinasettin Atalan, 1969 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesinde tamamlayan Şinasettin Atalan, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun oldu.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

KPSS'den 50 puan alanlar hemen baksın! O kurum tam 39 personel alacak! Başvurular başladı! 

Çukurova Üniversitesi KPSS'den 50 puan alma şartı ile toplamda 39 personel alacağını duyurdu. Başvurular başladı! İşte başvuru detayları.

Trafik sigortasında flaş gelişme! Daha yüksek tazminat ödenecek

AYM'den kritik 'trafik sigortası' kararı geldi. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Rauf Karasu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

Deprem sonrası evlerde az bilinen detay ortaya çıktı! Bunu yapmayan tazminat ödeyecek!

Depremden felaketinden yara alan 11 ilde yüz binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu, “İçerisinde sözleşmeli kiracı bulunan konut, deprem sonrası hasar aldığı için oturmak için müsait değilse kiracı sözleşmeyi feshetme hakkına

KPSS’den 50 puan almak ve lise mezunu olmak yetiyor! Üniversiteye 40 sürekli işçi ve 99 sözleşmeli personel alınacak!

Çukurova Üniversitesi sürekli ve sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanlara göre, İŞKUR üzerinden sürekli işçi ve üniversite hastanesine de sözleşmeli personel alınacak.

Döviz kurundaki düşüşü fiyatlara yansıtmayan işletmelere para cezası gelebilir!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu yaptığı açıklamada "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli" şeklinde konuştu.

Fiyatları düşürmeyen işletmelere para cezası!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu, "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli." dedi.

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Konutta rayiç bedel kurnazlığının sonu hapiste bitebilir!

T24 Gazetesi konuk yazarı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi/Hukuk Fakültesi-Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Murat Batı, bugünkü yazısında ev alıp satılırken gerçek bedelinin gösterilmemesini ve bu durumun sonuçlarını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın o yazısı...

Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede toplam 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu.

İzmir'deki yıkımın sebebi imar afları mı?

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Ortaş, İzmir depreminin ardından Türkiye'deki yapılaşmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi inşaat son hali Haberi

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi inşaat son hali

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi ve Anaokulu binalarının inşaatları sürüyor.

Toplamda 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Hukuk Fakültesi binasında 4 adet 60 kişilik derslik, 4 adet 225 kişilik amfi, çok amaçlı derslikler bulunuyor. Bunun yanı sıra Hukuk Fakültesi binası projesinde lisansüstü öğrenciler için derslik, toplantı ve organizasyonlar için seminer salonları, konferans ve sergi salonları yer alıyor.

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin öğrenimleri sırasında uygulamalı eğitim görmelerini sağlayacak olan 50 kişilik kurgusal duruşma salonu ve bilgisayar ofisleri yeni yapılan binada yer alacak. Gerçek bir mahkeme salonu örneğinde oluşturulan Kurgusal Duruşma Salonunda öğrenciler örnek hukuki olaylar üzerinde çalışmalar yaparak, hem araştırma yeteneklerini geliştirme, hem de topluluk karşısında konuşma yeteneği geliştirecekler.

Öğrenci merkezli bir bina olarak tasarlanan Hukuk Fakültesi binasında öğrencilerin ders dışında zamanlarını...