13 / 05 / 2024

Çukurova yatırım

Çukurova yatırım

Türkiye Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Gül Akyürek, Marmara Bölgesi'nin yatırımlar açısından tıkandığını belirterek en iyi alternatifin Çukurova olduğunu söyledi.

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Arsa yatırımında fırsat dönemi!

Uzun vadede döviz yatırımından çok daha risksiz ve karlı olan arsa yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyen Adason Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Bölgesi Sorumlusu Burak Kara, yatırımcılara dikkat edilmesi gereken kriterler hakkında önemli ipuçları verdi... 

Arsa yatırımının püf noktaları!

Arsa yatırımının püf noktalarına dikkat çeken Adason Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Bölgesi Sorumlusu Burak Kara, arsa yatırımcılarının yeni gözdesinin Çukurova olduğunu söyledi...

Çukurova Üniversitesi’ne 160 milyonluk sağlık yatırımı!

Çukurova Üniversitesi’ne 160 milyon TL değerinde Balcalı Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası ile 12 yatırımın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Gayrimenkul yatırım fuarı açıldı!

Adana'da düzenlenen "1. Çukurova Gayrimenkul ve Proje Yatırım Fuarı" açıldı. Fuar 4-5-6 Aralık 2015 tarihleri arasında 11: 00 - 20: 00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Çukurova Gayrimenkul ve Proje Yatırım Fuarı açıldı!

Adana’da düzenlenen ”1. Çukurova Gayrimenkul ve Proje Yatırım Fuarı” açıldı.Gayrimenkul Yatırım Fuarı, ziyaretçiler ile, yurt içinde sektörün önde gelen inşaat ve müteahhitlik firmalarını, ortak bir platformda buluşturdu.

1.Çukurova Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 4-6 Kasım'da!

Adana'da Elka Fuarcılık tarafından Home Office Concept dergisi işbirliğiyle 4-6 aralık tarihlerinde "1.Çukurova Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı" yapılacak. Fuar Hilton Oteli'nde gerçekleşecek.

Adania Yatırım, Çukurova'ya dünyadan yatırımcı çekecek!

Son Grup bünyesinde önemli projelere imza attıklarını ifade eden Cihangir Son, edindikleri deneyimlerin ve çevrenin avantajıyla Çukurova Bölgesi'ni dünyaya tanıtmak istediklerini, bu amaçla da Adania Yatırım'ı kurduklarını söyledi.

Chery'den Sakarya-Karasu'daki bataklık araziye yatırım!

Ford'un ardından Çinli Chery de 500 milyon dolarlık yatırım planını `bataklık arazi'ye göre yaptı

Real'den mağazalarını yenilemek için 6 milyon Euro yatırım!

Kubilay Özerkan, "Bu sene, yenileme çalışmaları için 6 milyon avro civarında bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

Çukurova yatırım Haberi

Çukurova yatırım

Türkiye Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Gül Akyürek, Marmara Bölgesi'nin yatırımlar açısından tıkandığını belirterek en iyi alternatifin Çukurova olduğunu söyledi. 


Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin yüzde 60'ının Marmara Bölgesi'nde toplanmasının hem bölgelerarası gelişmişlik farkına neden olduğunu hem de deprem nedeniyle yüksek risk yarattığını belirten Akyürek; riskin dağıtılması açısından da Çukurova'nın öne çıktığını vurguladı. 


Akyürek; "Bölgelerarası gelişmişlik farklılıkları nedeniyle Marmara Bölgesi'ne yönelen göç, ülkemizin bu köşesini adeta tüketmiştir. Çukurova'ya yatırımların artması bu anlamda Marmara Bölgesi'ni rahatlatacağı gibi yatırım maliyetlerinin de düşmesine neden olacaktır" dedi. 


Çukurova'nın yatırımlar açısından analizini yapan Akyürek sözlerine şöyle devam etti: "Yatırım açısından baktığınızda Çukurova Bölgesi birçok alternatifi bünyesinde bulunduruyor. Tarımdan, turizme, sanayiden spora kadar hemen her alanda ön plana çıkabiliyor. Lojistik Merkezi'nin hayata geçmesi, Çukurova Bölgesel Hava Limam'mn bitirilmesi...