05 / 05 / 2024

çukurovaya disneyland yapılacakmı

çukurovaya disneyland yapılacakmı

MHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Ali Uğur Akbaş, Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde göreve seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Akbaş, "Çukurova’nın noteri yok, vergi dairesi yok, bunların hepsini burada kuracağım." dedi...

1936 yılında Ankara'ya 150 konutluk 800 bin TL değerinde bahçeli ev projesi!

1936 yılında, Ankara'da çiftlik asfal yolunda Fidanlık karşısında konumlanan arsa üzerine 150 konutluk bahçeli ev projesi yapılacakmış.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

1952 yılında Topkapı'ya 500 işçi evi yapılacakmış!

1952 yılında İşçi Sendikaları Birliği Kooperatifi tarafından Topkapı'da 500 işçi evini inşa etmek için harekete geçilmiş.

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

1942 yılında memurlara özel ucuz ev yapılacakmış. Memurların 10-15 yıl içinde kira öder gibi ev sahibi olması planlanmış.

1947 yılında Kuruçeşme'de modern kömür tesisat yapılacakmış!

1947 yılında Denizyolları İdaresi'yle anlaşma yapan İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'de 2 kilometre uzunluğunda bir saha tutan kömür depolarının yerine 370 metre uzunluğunda modern bir tesisat yaptıracakmış.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacak!

1946 yılında Fındıklı'da eski Meclis-i Mebusan binasında bulunan Güzel Sanatlar Akademisi, Belediye'ye devredilen eski Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Silahhane binasında, eğitime elverişli bir hale getirilmesi için, tadilat yapılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

1941 yılında Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı devlet mahallesi halini alacak!

1938 yılında Prost'un hazırladığı imar planına Sultan Meydanı devlet mahallesi halini alacakmış. Büyük bir park halini alacak Meydan'da Adliye binasının yanında belediye ve vilayet binaları da burada yapılacakmış.

1937 yılında Sirkeci Garı taşınacak!

1937 yılında Sirkeci Garı'nın Yenikapı'ya taşınması gündeme gelmiş. Tarihi garın Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı'na yakın olması planlanmış. Garın bulunduğu sahanın bir kısmına yol bir kısmına da park yapılacakmış.

1936 yılında kömür depoları Ortaköy'e taşınacak!

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'e doğru müsait bir alana taşınacakmış. Ortaköy'e taşınacak kömür depoları için 600 metrelik de bir rıhtım yapılacakmış. Yeni depolama alanı 1 milyon liraya mal olacakmış.

1935 yılında Surp Agop arsasına esaslı bir plan yapılacak!

1935 yılında Belediye'ye geçen Şişli'deki, günümüzde çeşitli binaların bulunduğu, Surp Agop Mezarlığı sahasına esaslı bir plan yapılacakmış. Şehrin nazım planını hazırlayacak olan uzman, ilk iş olarak mezarlık sahasını tanzim edecekmiş.

çukurovaya disneyland yapılacakmı Haberi

çukurovaya disneyland yapılacakmı


MHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Ali Uğur Akbaş, ilçeyi Türkiye’nin cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.


Akbaş, Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde göreve seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Seçilmesi halinde vatandaşın en kolay ulaşacağı başkan olacağını dile getiren Akbaş, "Çukurova’nın 'bizim Ali'si olmaya geliyorum." dedi. Akbaş, vatandaşın hakkını koruyacağını, belediye bütçesini kesinlikle çarçur etmeyeceğini ifade etti. İlçede yeni evlenecek çiftleri konut sahibi yapacaklarını anlatan Akbaş, kuracakları teleferik hattı ile Kabasakal’dan Balcalı’ya 10 dakikada ulaşımı sağlayacaklarını vurguladı. Vatandaşın rızasını öne alarak kentsel dönüşüm yapacaklarını ifade eden Akbaş, "Belediye bünyesinde kreş, etüt merkezi, kültür evleri kuracağım. Engelsiz bir Çukurova oluşturacağım. Rehabilitasyon merkezi kuracak, kadın, konuk ve yaşlılar için bakımevleri, sığınma evleri oluşturacağız." dedi.


Her mahalleye bir sosyal tesis yapma sözü de veren Akbaş, "Bu tesislerde...