19 / 07 / 2024

Cumalıkızık Etnografya Müzesi

Cumalıkızık Etnografya Müzesi

Cumalıkızık Etnografya Müzesi, Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin birinci yıl dönümünde yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Cumalıkızık Etnografya Müzesi Haberi

Cumalıkızık Etnografya Müzesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce kararlılıkla sürdürülen çalışmalar sonucu UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınarak Bursa'nın değeri olmanın ötesinde insanlık adına evrensel bir değer haline gelen Cumalıkızık Köyü'nün 700 yıllık tarihi, gelenek ve görenekleri, yaşam tarzı, yenilenen Etnografya Müzesi ile gelecek kuşaklara aktarılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çağdaş müzecilik konseptinde yeniden ele alınan Cumalıkızık Etnografya Müzesi, Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin birinci yıl dönümünde yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı.


Köylünün kendi imkânları ve Cumalıkızık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çabaları ile ortaya çıkan ve köy halkının kullandığı tarımsal aletler ve ev eşyaları gibi ürünlerin sergilendiği müze, Büyükşehir Belediyesi tarafından çağdaş müzecilik konseptinde yeniden ele alındı. Orijinal mimarisiyle günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilmiş ender köylerden biri olan Cumalıkızık'ın tarihini ve geleneklerini gelecek kuşaklara aktaracak olan müze,...