23 / 07 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi

Türkiye, Singapur’daki yatırımcılarla temasa başladı. Yatırımcılara İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) bölgesel ‘hub’ olma potansiyeli anlatıldı...

TOKİ'ye başvuranlar ve kurada ismi çıkanlar dikkat! Hemen e-Devlet'ten bunu yapın: Cumhurbaşkanlığı açıkladı! 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TOKİ'nin proje durumlarının e-Devlet'ten sorgulanabildiğini açıkladı. İşte detaylar...

İstanbul Finans Merkezi'nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, birkaç küçük rötuştan sonra İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) tamamının 3-4 ay içinde açılacağını duyurdu. 

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.

İFM'de inşaatlar hızlandı!

Körfez ülkelerinin İstanbul Finans Merkezi'nde yerini alması için görüşmeleri hızlandıran Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar'da ofis açtı. Projenin büyük bir bölümünün 2022'nin ortasında açılması planlanıyor.

İFM'nin büyük kısmı gelecek yıl açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İFM'nin önemli bölümünün 2022 yılı ortasında açılacağını aktaran Aşan, "Bir tek Merkez Bankası binası kalıyor" dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nin yüzde 67’si tamamlandı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan yaptığı açıklamada, İstanbul Finans Merkezi'nde fiziki tamamlanmanın Eylül 2021 itibarıyla yüzde 67.51'e ulaştığını kaydetti.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 'kripto varlık alım satım platformlarına ilişkin uyarılar' başlığı altında bir video yayınlandı. Videoda kripto para piyasalarında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ilk çeyreğinde açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul'un merakla beklediği İstanbul Finans Merkezi projesinin 2022'nin ilk çeyreğinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası TBMM gündeminde!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni konser binası ve logosu meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Haberi

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, uluslararası fonların Türkiye’ye çekilmesi için ahrekete geçti. 

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Malezya ve dijital finans merkezi Singapur’daki küresel oyuncularla temaslara başladı. Finans Ofisi, yeni strateji kapsamında uluslararası fonların Türkiye’ye ilgisini arttırmak ve İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi ile ilgili temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz hafta Singapur ve Malezya’nın önde gelen ekonomi ve finans kurumlarıyla buluştu. 

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, islami finansın en önemli aktörlerinden olan Malezya’da Menkul Kıymetler Komisyonu, Malezya Merkez Bankası, Permodalan Nasional Berhad Bank (PNB), Maybank İslami Kamu Limited Şirketi, Borsa Malezya, CIMB İslami Katılım Bankası, Khazanah Nasional, Uluslararası İslami Likidite Yönetimi, Saturna Sermaye Şirketi, Yatırım Hesabı Platformu ile görüşmeler yaptı. Görüşmelerde Türkiye ile Malezya arasındaki finansal işbirliği fırsatları, karşılıklı açılacak temsilcilikler,...