29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Kaçak mı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Kaçak mı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) ilişkin vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, mahkemenin vasiyetin istenmesine karar verdiğini söyledi.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın dikkat çeken asgari ücrete zam açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir açıklama yaptı. Peki asgari ücrete yeniden zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Canan Kaftancıoğlu'na kaçak tadilat suçlaması!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı’nın satın aldığı yeni binasında imar yönetmeliğine aykırı bir şekilde kaçak tadilat yaptığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Vergi kaçakçısını ihbar edene 41 milyon lira ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, ilgili kanun kapsamında vergi kaçakçılığı hakkında bilgi sahibi olanlara, bu durumu bildirmelerini sağlamak üzere ikramiye veriliyor.

Suat Özçağdaş'tan kaçak yapı itirafı!

Cumhurbaşkanlığı İiletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki konutunu fotoğrafladığı ortaya çıkan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ifadesinde olay yerine gittiğinde kaçak yapı görmediğini belirtti.

İzmit'te kaçak yapı sahiplerine 20 bin lira ceza!

İzmit Belediyesi encümen toplantısı, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, kaçak yapılar için 20 bin lira cezai işlem uygulanması kararı verildi...

Cumhurbaşkanlığı Saraylarının inşaatına 610 milyon TL harcandı!

Meral Akşener, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi. Akşener, Cumhurbaşkanlığı Saraylarının inşaat, bakım ve onarımı için 610 milyon TL daha harcanacağını dile getirdi...

Cumhurbaşkanlığı saraylarının inşaatı için 610 milyon lira harcanacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020 yatırım programına göre, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 610 milyon TL'nin 154 milyon 800 bin TL'si Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı sarayının karşısına yapılan, ek hizmet binası olan kütüphane ve benzeri yapıların devam eden inşaatları için harcanacak...

Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasıyla ilgili eleştiriler devam ediyor. Bölge halkı saray istemediklerini belirtti ve istihdamın artırılmasını talep etti...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Kaçak mı Haberi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Kaçak mı

Candan, düzenlediği basın toplantısında, 6 meslek odası olarak açtıkları davada, mahkeme kararını değerlendirdi. Atatürk'ün, AOÇ'yi şartlı bağışladığını ifade eden Candan, vasiyetin kamusal kullanıma yönelik olduğunu belirtti.


Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaç milyon dolara mal oldu? Bizzat Erdoğan açıkladı! Öğrenmek için tıklayın!


Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği ve amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle "vasiyeti ihlal" davası açtıklarını dile getiren Candan, davanın ilk duruşmasının bugün görüldüğünü ve kendileri açısından oldukça değerli bir karar verildiğini ifade etti.


Candan, şöyle konuştu: "Davada devlet arşivlerine müzekkere yazılarak Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetinin ve AOÇ ile ilgili hazırladığı bağış senedinin, ekli tüm belgelerin gönderilmesi talep edildi. Dava kabul edilmiş oldu, biz de bu davanın tarafları olarak bu sürecin bir parçası haline geldik. Çünkü karşı tarafın, davanın müdahili olmadığımız ve süreyi geçirdiğimize yönelik...