28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayının müteahhidi kim

Cumhurbaşkanlığı Sarayının müteahhidi kim

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın müteahhidi Erman Ilıcak, "Tamamını 2015'te bitirmeyi planlıyoruz... İnanın 1000 odalı değil... Anıtkabir gibi Meclis gibi çocuklarımıza bir mirastır" dedi. Ilıcak, sarayın 450 bin metrekarelik büyüklüğü olduğunu açıkladı.

269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhitten çıldırtan açıklama: Çökmedi yan yattı!

'Cennetten köşe' vaadiyle satılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi verdiği ifadede ''Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı" dedi

Hatay'da 9 kişiye mezar olan binanın müteahhidi: Bu apartmanı hatırlayamadım, herhangi bir bilgim yok!

Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ilk depremde yıkılan ve 9 kişinin yaşamını yitiren Rende Esenpark Evleri'nin müteahhidi yaptığı binayı hatırlamadığını ileri sürdü. İşte ayrıntılar..

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu!

Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. İşte kararda yer alan tüm detaylar...

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajı 2023'ün sonuna uzatılıyor! Karar, Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu! 

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajının 2023'ün sonuna uzatılmasını içeren karar Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu. İşte okarar ile ilgili tüm ayrıntılar...

Sosyal medyada tartışılan üçgen binanın müteahhidi konuştu: Deprem yönetmeliğine uygun!

Sosyal medyada gündemden düşmeyen Çekmeköy'deki 5 katlı üçgen binanın müteahhidi, binanın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu açıkladı. İşte o açıklama...

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

İzmir'de çöken Emrah Apartmanı'nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde 32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un oğlu Murat Bora Uzun hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındı. 

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayının müteahhidi kim Haberi

Cumhurbaşkanlığı Sarayının müteahhidi kim

Bu sözler, 1 milyar 370 milyon liralık maliyetiyle büyük tartışma yaratan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın müteahhidi Erman Ilıcak'a ait.



Hürriyet'ten Erdinç Çelikan'a konuşan ve "Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışan bir proje oldu. Yaşadıkça garantimiz altında, sahipsiz bırakmayız” diyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın müteahhidi Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 1000 odalı olmadığını da ifade ettiği açıklamaları şöyle:


"Kremlin’den büyük mü bilmem ama biz Rusya’da buradan büyük alışveriş merkezi açtık. Neden Türkiye’ye büyük görüldüğünü bilmiyorum...


Maliyet konusunda biz TOKİ’nin taşeronuyuz, maliyet vermeye yetkim yok. Parça parça yeni işler yapılıyor. 2015 yılında tamamını bitirmeyi planlıyoruz.


Saray inanın 1000 odalı değil. Kaç odalı olduğunu bilmiyorum. 450 bin metrekarelik büyüklüğü var.


Yanlış bir iş olmadı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Türkiye’ye yaptığım ilk ve tek proje oldu. Sarayda kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerlidir....