03 / 05 / 2024

Cumhuriyet Kulesi yıkılır mı

Cumhuriyet Kulesi yıkılır mı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kulenin yapımına karar veren ilgililer hakkında tazminat davası açılmalı” derken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Karara uyup yıkacağız” ifadesini kullandı...

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?

İTÜ mezunu Mimar Şenol Gökner, takipçileri ile iki farklı binanın fotoğrafını paylaştı ve bir soru sordu. Depremde bu binalardan hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz? İşte o soruya gelen yanıtlar...

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova, sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atmıştı. Kendine kripto kraliçesi diyen Ruja Ignatova, hala bulunamadı.

İzmit'teki Pisa Kulesi yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depreminde zarar gören ve İzmit'in ‘Pisa Kulesi’ yıkılıyor.

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

Marmaris'te imara aykırı binalar tek tek yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında imara uygun olmayan yapılar yıkılıyor. Ekipler, yapı kayıt belgesi iptal edilen ve hukuki süreci tamamlanan bir yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Marmaris'te imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği kapsamında, imara aykırı yapılar yıkılıyor.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

Cumhuriyet Kulesi yıkılır mı Haberi

Cumhuriyet Kulesi yıkılır mı

Cumhuriyet Kulesi’nin yıkımının mahkeme kararıyla kesinleşmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Ankara Hürriyet’e konuştu. 

Keçiören Belediyesi olarak hukuki olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Mustafa Ak, şunları söyledi:

“Biz bu hale gelmesini istemezdik. Hukuk çerçevesi içinde her yolu denedik, biz kulenin tamamlanmasıyla alakalı çalışma yaptık ama bir türlü olmadı. Yapılan hatalar, yanlışlıklar düzeltilemedi. Ama yargının son kararını yerine getirilmesiyle alakalı biz de görevimizi yapacağız. Çözüm bulmak için Büyükşehir Belediyesi’yle diyalog içindeydik. Keşke bu diyalog, kule yapılmadan önce de iki kurum arasında kurulsaydı, belki bu hale gelmezdi. İmar değişikliği yapılarak da gerçekleştirilebilirdi.”


YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER


“Kulenin yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili vatandaşa anket yapacak mısınız” sorusuna ise Ak şu yanıtı verdi: 

“Yargı kararı olmadan önce anket yapılabilirdi ama yargının kararını...