20 / 05 / 2024

Çürük müteahhitler ayıklanacak

Çürük müteahhitler ayıklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhitlik yasası çıkararak inşaat sektörünü disiplin altına almayı hedefliyor. Yasayla, Türkiye'deki yaklaşık 300 bin müteahhittin yüzde 30'unun meslekten men edilmesi bekleniyor...

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

BİM’de 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düştü!

BİM, 27 Ekim’den itibaren indirimli ürünlerini raflarda sergilemeye başlayacak. Bu kapsamda, 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düşecek. İşte 27 Ekim 2023 BİM fiyat listesi...

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

SED yardımı hesaplara yatırıldı mı? Mart ayı sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran anında alıyor! 

İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için destek ödemesi gerçekleştiriliyor. SED yardımı hesaplara yatırıldı mı? Mart ayı sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran anında alıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Tarım Kredi'den yeni katalog geldi! Çamaşır suyu 39 TL, Çay 66 TL, Tavuk But 31 TL! 16 Aralık 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 16-31 Aralık tarihleri arasında geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda çamaşır suyu 39 TL, Çay 66 TL, Tavuk But 31 TL fiyatlarla satışa sunuldu.

Aralık 2022 çocuk destek parası hesaplara yatırıldı mı? 2022 çocuk desteği kaç TL? Hemen bakın! 

2022 aralık ayı çocuk destek parası ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki 2022 aralık ayı çocuk destek parası hesaplara yatırıldı mı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, Rus kömür üreticilerinin yüzde 50 ila 60 arasında indirimle ihracat yapmak zorunda kaldıklarını, fakat yine de kar elde ettiklerini açıkladı. Avrupa Birliği, ağustos ayında Rus kömür ithalatına yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Taş kömürü ithalat oranı yüzde 12’ye çıktı! İşte, Taş Kömürü 29 Eylül 2022 fiyat listesi.

Taş kömüründe ithalat rakamları temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8’lik bir artışla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12’ye çıktı.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Müteahhitler çıldırdı! 24 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bu hafta büyük zam geldi. Peş peşe zam gelen demir fiyatları yükseldi. Demir fiyatlarının gören müteahhitler çılgına döndü. Peki demir fiyatlarına ne kadar zam geldi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2022 demir fiyatları..

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Çürük müteahhitler ayıklanacak Haberi

Çürük müteahhitler ayıklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhitlik yasası çıkararak inşaat sektörünü disiplin altına almayı hedefliyor. Yasayla, Türkiye'deki yaklaşık 300 bin müteahhittin yüzde 30'unun meslekten men edilmesi bekleniyor. Ağır mesleki kusur işleyen ve tüketiciyi dolandıran müteahhitler sektör dışına itilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında "Müteahhitlik yasası için çalışmalarımız var. Tamamladıktan sonra Meclis'e sevk edeceğiz" dedi. Bakanlık yetkilileri müteahhitlerin teknik ve mali yeterliliklerini denetleyecek, sınıflandıracak ve cezaları ağırlaştıracak bir düzenleme hazırladıklarını belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun (İMKON) da çalıştığı yasanın 2 ay içinde Meclis'e getirilmesi hedefleniyor. Artan iş kazaları ve son olarak İstanbul Mecidiyeköy'deki şantiyede meydana gelen asansör faciasının çalışmaları hızlandırdığı belirtiliyor. 


YETERLİ DEĞİLSE İŞ YOK 


Müteahhitlik yasası konusunda 6 aydır çalıştıklarını...