06 / 07 / 2024

çürük raporlu okullar

çürük raporlu okullar

Konya Karatay'daki Hacıveyiszade Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu, bir yıl önce verilen çürük raporuna rağmen eğitim öğretime başladı...

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

10.5 milyon insan çürük binalarda oturuyor!

Konutların yüzde 80’inin yaşlı statüde olduğu ve 10,5 milyon insanın çürük yapılarda oturduğu ülkemizde, rant kavgası kentsel dönüşüme engel oluyor.

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Maltepe'de çürük binalar tahliye edildi! 

İstanbul Maltepe Belediyesi, ilçede yer alan bir sitede çürük binada yaşayan vatandaşlar için tahliye kararı aldı. Tahliye kararı sonrası evsiz kalan site sakinleri karara tepki gösterdi.

Avcılar'daki kentsel dönüşümde 'çürük raporu' tartışması!

Deprem riskini azaltmak için başlatılan dönüşüm atağında Avcılar'da sorun çıktı. 6 bin TL'yi cebinden ödeyip çürük raporu alan bazı müteahhitlerin, deniz gören binalarda hak sahiplerini 3'te 2 çoğunlukla korkuttuğu belirtildi.

‘Çürük raporlu’ Büyükçekmece Adliye binası hala tahliye edilmedi!

Olası bir depremde ağır hasar ve yıkım riski olduğu için acil boşaltılması bildirilen Büyükçekmece Adliyesi için henüz harekete geçilmedi. Avukat Orhan Kılıç, yüzlerce insanın ölüm tehlikesi yaşadığını aktardı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Adem Kırık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adem Kırık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 3 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Kırık tarafından kuruldu.

Uğur Bulut: Deprem değil, çürük yapılar öldürüyor!

Keçiören Belediyesi Kaymakamı Uğur Bulut, İzmir'deki deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Bulut, ''Deprem öldürmüyor, çürük yapılar öldürüyor. Özellikle deprem bölgelerindeki kentsel dönüşümleri ivedilikle yapmalıyız'' dedi.

Çorum Belediyesi meclis toplantısında çürük yapı gerginliği!

Çorum Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclisi toplantısında “Cumhur İttifakı” ortakları üyeleri MHP’li Abdulhaluk Çatalpelit ile AKP’li Muhammet Fatih Temur arasında çürük yapılar sebebiyle tartışma yaşandı.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Doğanlar ve Rıza Bey apartmanları çürük raporuna rağmen yıkılmadı mı?

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık bugünkü yazısında İzmir depremini kaleme aldı. İşte Aşık'ın "Çürük apartman" başlıklı o yazısı...

çürük raporlu okullar Haberi

çürük raporlu okullar

Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü uzmanlarının "Yıkılması, takviye edilmesinden daha yararlı olur" dediği okulda yaklaşık 400 öğrenci dersbaşı yaptı. Rapora rağmen herhangi bir işlem yapılmamasına aileler tepkili. Velilerden O.Ü., "Tamamen harabe bir bina. Duvarlar çatlak, yer yer dökülmeler başlamış. Çocuğumu can güvenliği olmadığı için göndermemeyi düşünüyorum." diyor. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük ise raporun gözleme dayalı sonuçlar içerdiğini, binaların çürük olup olmadığının tespiti için laboratuvar ortamında deneysel tetkik gerektiğini ifade ediyor. Gözleme dayalı sonuçlarla okulu boşaltmalarının mümkün olmadığını dile getiriyor.


Karatay ilçesinde bulunan Hacıveyiszade Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu, üç binadan oluşuyor. En eskisi 27 yıllık olan binalardaki derin çatlaklar, zeminde oturmalar, sıva ve betonda dökülmeler çıplak gözle bile görülebiliyor. Okul yönetimi, binaların durumunu 2011'in Haziran ayında Karatay...