09 / 05 / 2024

Da Vinci İnovasyon Merkezi açıldı mı

Da Vinci İnovasyon Merkezi açıldı mı

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve "Kendin Yap" hareketinin teknolojik versiyonu olan "MAKER" uygulamalarının yer aldığı Da Vinci İnovasyon Merkezi ile öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleniyor.

Marilyn Monroe portresi rekor fiyata satıldı! 20. yüzyılının en pahalı sanat eseri oldu

Andy Warhol'un Marilyn Monroe portresi 195 milyon dolara satıldı. Portre ünlü İtalyan ressamı Leonardo da Vinci'nin Hazreti İsa'yı resmettiği 450 milyon dolara satılan "Salvator Mundi" adlı tablonun ardından dünyanın en pahalı ikinci sanat eseri oldu.

Bursa'da kaçak yapılaşmaya İHA'lı önlem!

Bursa'da kaçak yapılaşmaya karşı insansız hava aracıyla kontroller sağlanıyor. Türkiye’de İlk defa kurulan Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nın Daire Başkanı M. Kürşat Gürsoy, kaçak yapılaşmaya karşı alınan önlemleri anlattı.

Gelecekte evleri drone taşıyacak!

Da Vinci Enstitüsü Direktörü ve Google gelecek bilimcisi (fütürist) Thomas Frey, yakın gelecekte evleri drone'ların taşıyacağını açıkladı. 

1. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi 29 Kasım'da!

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun organize ettiği, 1.AR-GE, İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ'nde 29 Kasım tarihinde saat 16:00'da düzenlenecek

Pi Makina yeni fabrikasını Ankara'da açıyor!

Beton santrallerinin yanı sıra kule vinci de üreten Pi Makina, Ankara'da bulunan merkez ofisin yanı sıra İstanbul'daki ofisiyle hizmet veriyor.

Lisa Gherardini'ye ait villa satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin en ünlü eserlerinden olan "Mona Lisa" tablosu için ilham kaynağı olduğuna inanılan Lisa Gherardini'ye ait villa satılığa çıkarıldı.

SAMET, IF Design’da bu yıl üçüncü kez ödüllendirildi!

İnovasyon odaklı ürünleriyle sektörünün lideri olan SAMET, tasarım dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan IF Design’da bu yıl üçüncü kez ödüllendirildi.

Da Vinci İnovasyon Merkezi hizmete açıldı!

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve "Kendin Yap" hareketinin teknolojik versiyonu olan "MAKER" uygulamalarının yer aldığı Da Vinci İnovasyon Merkezi ile öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleniyor.

Hollanda’da iki kule vinci evlerin üzerine devrildi!

Hollanda’nın Alphen aan den Rijn kentinde iki kule vincinin evlerin üzerine devrilmesi kentte paniğe yol açtı. Belediye, ölü ya da yaralı sayısının henüz netleşmediğini açıkladı.

Leonardo da Vinci’nin İtalya'daki evi satışa çıktı!

Leonardo da Vinci’nin İtalya’daki evi satışa çıkarıldı.Da Vinci’nin en son açık artırmaya çıkan resmine 200 milyon dolar fiyat biçilmesi göz önünde bulundurulduğunda, sanat severlerin satılık eve yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Bursa'da İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları başladı!

Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları başladı. Etkinlik kapsamında dünyaca ünlü inovasyon ve tasarım gurularını Bursa’da bir araya geldi.

3M Müşteri İnovasyon Merkezi İstanbul’da açıldı!

ABD’nin önemli bilim şirketlerinden 3M, 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımlarının parçası olan Müşteri İnovasyon Merkezi’ni İstanbul’da açtı.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Da Vinci İnovasyon Merkezi açıldı mı Haberi

Da Vinci İnovasyon Merkezi açıldı mı

Kültür Koleji'nin Ataköy Kampüsü'nde faaliyete geçen Da Vinci İnovasyon Merkezi'nin açılışı, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları (İKEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ful Akıngüç Över, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, İKEK Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. 


Över, merkezde öğrencilerin problem çözme becerisine sahip bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacak STEM ve gençlerin yeteneklerini ortaya çıkararak, üretim sürecinin bir parçası haline gelmelerine olanak sağlayacak MAKER uygulamalarının yer alacağını belirtti. 


STEM'in yaratıcılığı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek ve merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya yönelik bir sistem olduğunu, matematiği, fen bilgisini ders olarak görmenin ötesinde hayatta uygulamaya olanak sağladığını anlatan Över, dünyada hızla yayılan MAKER hareketinin ise "Kendin yap" felsefesi ile üretime dikkat çektiğini söyledi. 


Över, STEM ve MAKER uygulamalarının özellikle ABD'de...