09 / 05 / 2024

Daire net alan hesabı

Daire net alan hesabı

Evde bulunan her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir, yürünebilir alanı evlerde net metrekare nedir? sorusuna cevap olarak gösteriliyor...

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

Kapıcının kullandığı daire ortak alan mıdır?

6 bloklu bir sitede kooperatife ait bir daire var. Bu daire, kapıcı dairesi olarak kullanılıyor ve kapıcı 4 blok için çalışıyor. Oturduğum blok dışında bir blok tamamen arsa sahibine ait. Onun da kullanılan kooperatif dairesi için bir hakkı var mı?

Antalya'da daire çok, alan yok!

Antalya'da konut satışlarında ciddi bir düşüş başlarken, inşaat sektörü bu durumdan olumsuz etkilendi. Merkezde ve ilçelerde emlak satışları da fiyatları da düştü.

Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası'nın alanı imara açıldı!

Antakya’da bulunan Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası’nın alanı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucunda Bakanlar Kurulu kararıyla imara açıldı. 

Duru Beytepe'de yüzde 5 peşinat avantajı!

Tona Yapı ve Safe İnşaat garantisi ile Beytepe'de inşa edilen Duru Beytepe projesi 2+1 dairelerinde sunduğu net alan ile kaliteli yaşamın kapılarını aralıyor.

Daire Kartal’da yüzde 25 net indirim!

Daire Kartal projesinde yüzde 25 net indirim uygulanıyor. Daire Kartal’da 0.98 faiz avantajıyla ev almak için son hafta...

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Naci Ağbal'dan konut vergisi açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal konutlarda uygulanan vergi hakkında, net alanı 150 metrekareye kadar konut teslimlerinde 30 Eylül'e kadar yüzde 1 oranında KDV uygulanacağını belirtti..

En küçük bir daire net 28,5 metrekare olacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan, Yıldırım Gökkaya bugünkü yazısında Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ndeki değişiklilere yer verdi. İşte o yazı...

KDV iadesi sektörü rahatlattı!

Danıştay'ın binalarda net alan üzerinden müteahhitlere KDV iadesi yapılması yönündeki kararı Maliye'yi rahatlattı.

Balkonlar net alandan çıktı!

Konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre gerçekleşecek. Bu değişikliğe göre balkonlar net alana dahil edilmeyecek.

Vahap Yılmaz'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

BİVA Mimarlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz kentsel dönüşümle evlerini yenilemek isteyenlere uyarılarda bulundu. Yılmaz, kentsel dönüşümde mutlaka net alan hesabının yapılması gerektiğini belirtti.

Daire net alan hesabı Haberi

Daire net alan hesabı

Dairenin net alanı nedir?

Bir konutun alanı iki farklı şekilde hesaplanabiliyor:Net alan ve brüt alan. Konut içerisinde duvarların arasında kalan, süpürülebilir, temiz alanlara yani kullanılabilir alanlara net metrekare deniyor.

Dış net metrekare evin balkon ve teraslar dahil dış dört duvarının toplamı; iç net metrekare ise bir evin ıslak hacimleri, balkon ve teraslar dahil süpürülebilir alanlarının toplamı oluyor.

Net metrekare nasıl hesaplanır?

Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merpen ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekiyor. Net metrekareyi şöyle ölçebilirsiniz: Evin tüm odalarının (mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil) metrekaresini tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplayın. Tek bir odanın alanını bulmak için ise odanın (eğer oda dikdörtgen şeklindeyse) komşu iki duvarının metre cinsinden ölçün ve ölçtüğünüz değerleri birbiriyle...