05 / 05 / 2024

daire net metrekare hesaplama

daire net metrekare hesaplama

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Daire net metrekare hesaplama!

Daire net metrekare hesaplamak için, evin tüm odalarının mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil metrekaresini tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplamanız gerekiyor. Dairenin net metrekaresi süpürülebilir alan oluyor...

Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?

Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?: Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merdiven ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekiyor....

Seba Suites daire fiyatları!

Kağıthane'de hayata geçilen Seba Suites Evleri toplamda 144 adet daireden oluşuyor. Seba Suites daire fiyatları metrekare bazlı olarak 9 bin liradan başlıyor.

216 Koru Plus Projesi satılık daire!

216 Koru Plus Projesi satılık daire fiyatları metrekare birimde 3 bin 300 TL'den başlıyor. 216 Koru Plus projesi 216 Yapı imzası taşıyor...

Nidapark İstinye Tahincioğlu daire fiyatları!

Nidapark İstinye projesinde 2+1'den 5,5+1'e kadar konut seçenekleri bulunuyor. Nidapark İstinye daire fiyatları metrekare birimde 23 bin TL'den başlıyor...

Gökevler Ödül İstanbul daire fiyatları!

Özyurtlar İnşaat imzası taşıyan Gökevler Ödül İstanbul daire fiyatları metrekare birim bazında 3 bin 100 TL ila 4 bin TL arasında değişiyor. Proje 2 bin 683 daireden oluşuyor.

Azur Marmara Kavaklı daire fiyatları!

Azur Marmara Kavaklı daire fiyatları metrekare birimde 3 bin 750 TL'den başlıyor. Projedeki daireler 16 metrekarelik balkonlara sahip...

Yakuplu Demir Country daire fiyatları!

Toplam 1.160 daireden meydana gelen Yakuplu Demir Country daire fiyatları metrekare birim bazında 4 bin TL'den başlıyor. Proje 2019 yılı içerisinde teslim edilecek.

Vadi Koru daire fiyatları!

İnvest İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Vadi Koru projesi "Aşk kadar beklenmedik, İstanbul kadar sıradışı" sloganıyla basına tanıtılıyor. Vadi Koru daire fiyatları metrekare bazında hesaplanıyor.

Ömerli Tepe Aura satılık daire!

Toplam 98 adet konuttan meydana gelen Ömerli Tepe Aura satılık daire fiyatları metrekare birim bazında 5 bin 800 TL'den başlangıç gösteriyor.

Tepe Aura Çekmeköy satılık daire!

Toplam 96 daireden meydana gelen Tepe Aura Çekmeköy satılık daire fiyatları metrekare bazında 5 bin 800 TL'den başlayarak değişiyor.

En küçük bir daire net 28,5 metrekare olacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan, Yıldırım Gökkaya bugünkü yazısında Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ndeki değişiklilere yer verdi. İşte o yazı...

Çekmeköy Aletha Moonpark satılık daire!

Has İnşaat, Albayrak Beton ve Etna İnşaat ortaklığında inşa edilen Aletha Moonpark projesi 284 daireden meydana geliyor. Çekmeköy Aletha Moonpark satılık daire fiyatları metrekare birim bazında 4 bin 800 TL'den başlıyor.

Muhit Sancaktepe satılık daire!

Sur Yapı Muhit Sancaktepe projesi 217 daire ile 12 dükkandan meydana geliyor. 24 ay sonra teslimlerin gerçekleşeceği Muhit Sancaktepe satılık daire fiyatları metrekare bazında 5 bin 800 TL'den başlıyor.

Küçükçekmece Göl Plus daire fiyatları!

Toplam 194 adet konut ve ticari birimlerden meydana gelen Küçükçekmece Göl Plus daire fiyatları metrekare birim bazında 6 bin TL'den başlıyor.

daire net metrekare hesaplama Haberi

daire net metrekare hesaplama

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Ev satın alırken brüt ile net metrekareye göre hesap yapmak gerekiyor. Piyasada satış ve tanıtım ofislerinde satılan evin brüt metrekaresi belirtilmekte, bu sebeple alıcılar satın alacağı evin net ölçümünü göremiyor.  Satıcı firma yüksek metrekare göstererek dairenin cazibesini artırmaya çalışabiliyor. 


Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Brüt metrekareye, net metrekareden daha çok alan dahil ediliyor. Bu nedenle de konut alım satımlarında daha büyük olan alan hesabı ‘brüt metrekare’ kullanılıyor. 


Net metrekare alanları... 

Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan oluyor. Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat...