07 / 05 / 2024

daire sahibi olmayan yönetici olabilir mi

daire sahibi olmayan yönetici olabilir mi

Apartmanda, yönetime bir veya birden fazla kimse seçilebiliyor. Kanunen, anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor. Peki, daire sahibi olmayan yönetici olabilir mi?

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

Çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır?

Miras meselelerinde, çocuk sahibi olmayan bireylerin mirasının kime kalacağı merak edilen konulardan biridir. Bu konu hakkında belirli düzenlemeler yapılmış olup hukuki olarak miras paylaşımı yapılır. Peki çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır, direkt eşine mi geçer? 

Ev sahibi olmayanlara 200 bin TL nakit desteği! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi!

Ev fiyatlarındaki yükselişle mücadele eden hükümet, ev sahibi olmayan vatandaşlara yönelik büyük bir destek programı başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geri ödemesiz olarak sunulan 200 bin TL nakit desteği, ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyenlere büyük bir fır

Hemen ev sahibi olun! Ayda 3.432 TL ödeyen 2+1 daireye sahip olacak!

Ev almak isteyen ancak mali durumundan alamayan vatandaşlara müjde. Dar gelirli aileler, aylık 3.432 TL'ye 2+1 daire sahibi olacaklar. İşte detaylar!

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmayan kalmasın! 14 bin TL'niz varsa bu fırsat kaçmaz!

Milli Emlak’tan arsa sahibi olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat! 14 bin TL’niz varsa haberimizi okumaya devam etmelisiniz...

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Konut sahibi olmayan kalmayacak!

Konut sahibi olmayan vatandaş kalmayacak. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasından sonra orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyası açıklandı. İşte bu konuda merak edilenler!

Bu meslek sadece iki senede konut sahibi yapıyor!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş yaptığı açıklamada bulunduğu bölgede 25 satış yapan danışmanın ev alabildiğini söyledi. Gökhan Taş, 2 senede bir daire sahibi yapan ender mesleğin kurumsal emlak danışmanlığı olduğunu söyledi.

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

Eskişehir Tepebaşı’nda bir konut sahibi olabilirsiniz 82 metrekare, 3+1 daire sizleri bekliyor. İşte detaylar!

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut finansman paketinin detayları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca konut finansmanına yönelik detaylar açıklandı. Bakanlık, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden yararlanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği kaydetti.

TOKİ'den 670 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye'de ev sahibi olmayan vatandaşın kalmaması için yoğun mesai harcayan TOKİ Türkiye genelinde ucuz konut satışlarına devam ediyor. Kurum son olarak 670 TL'den konut satışı için düğmeye bastı. 

Yenikent Kalıcı Konutları'ndaki 48 hak sahibi tapularına kavuştu!

Kocaeli Derince Yenikent Mahallesi'nde yer alan Yenikent Kalıcı Konutları’nda yaşayan 48 daire sahibinin, numaralarının yanlış olmasından dolayı yaşadıkları sorun giderildi. 48 daire sahibi tapularına kavuştu...

Marina Ankara'da 3 bin 200 TL taksitle 2+1 daire!

Sinpaş tarafından inşa edilen Marina Ankara projesinde 60 ay 3 bin 200 TL taksitle ve 98 bin TL'lik ara ödemelerle 2+1 daire sahibi olabilirsiniz...

Eston Şehir Koru'da 59 bin peşinatla 4+1 daire! 

Eston Şehir Koru'da 59 bin peşinat ödeyerek ve 5 bin 300 TL'den başlayan taksitlerle 4+1 daire sahibi olunabiliyor. 

daire sahibi olmayan yönetici olabilir mi Haberi

daire sahibi olmayan yönetici olabilir mi

Daire sahibi olmayan yönetici olabilir mi?

Apartmanda, yönetime bir veya birden fazla kimse seçilebiliyor. Kanunen, anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor.


Anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler.


Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Peki, daire sahibi olmayan yönetici olabilir mi?


Daire sahibi olmayan kimseler örneğin kiracı, ancak vekalet aldığı takdirde, oy kullanma ve yönetime seçilme hakkına sahip oluyor. 

Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanıyor; eski yönetici tekrar atanabiliyor.

Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır....