21 / 05 / 2024

dairenin mühürlenmesi

dairenin mühürlenmesi

Ev kapama cezası nedir? Ev kapama cezasının süresi nedir? Dairenin mühürlenmesi ile ilgili kararı kim alır? İşte dairelerin mühürlenmesi ile ilgili Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu hükümleri...

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Acıbadem’deki yurt inşaatının mühürlenmesi için toplanıldı!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide devam eden yurdun yapımı durdurdu. Mahalle sakinleri inşaatın önünde toplanarak binanın mühürlenmesini istedi.

Fatih'te 3 bin günlük kiralık ev mühürlendi!

İstanbul’da mantar gibi türeyen, günlük kiralanan dairelere büyük gözaltı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede bu durumda 3 bin dairenin tespit edildiğini söyledi ve ‘O evler mühürleniyor’ dedi.

Bursa'da günlük kiralanan 40 daireye mühür!

Toplu konutların güzelleştirilmesi için belediyeler yatırımlarını 2016 planına alırken, Emniyet Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde günlük kiralanan 40 daire mühürlendi.

Antalya Kumluca'da ruhsatsız kantinler mühürlendi!

Kumluca Belediyesi, daha önce denetim gerçekleştirdikleri ve ruhsatsız oldukları için haklarında tutanak tutulan okul kantinlerini mühürledi...

MGS Gayrimenkul Yatırım İnşaat Mimarlık Müh.ve Danış.Hizm.Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

MGS Gayrimenkul Yatırım İnşaat Mimarlık Müh.ve Danış.Hizm.Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Güven Yavuz Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 23 Kasım'da Esenyurt, Koza Mahallesi'nde açıldı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında binalar mühürlendi!

Kentsel dönüşüme girip anlaşma yapılamayanların tapusu olduğu halde binaları belediye tarafından mühürlendi. Yıllardır oturdukları binalarının kapısına asıla mührü gören vatandaşlar şaşkın.

Seyhan'da iki kez mühürlenen inşaatta çalışmalar sürüyor!

Seyhan Belediyesi Yeni Baraj Mahallesi'nde bir inşaatı iki kez mühürledi. Bunu takmayan firma, mührü kırıp çalışmayı sürdürdü.

Veysel Eroğlu: Yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

Çanakkale'deki dersane binası imara aykırı olduğu için mühürlendi!

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde faaliyet gösteren Fem ve Anafem Dersaneleri’nin bulunduğu bina, ‘yangın, can ve mal güvenliği’ ile ‘imar yönünden projeye aykırı kaçak bölümler yapıldığı’ gerekçesiyle belediye fen işleri ekiplerince mühürlendi.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Bin 250 konut ve iş yeri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak 17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor.

Çubuklu Kanlıca Sahil yolu projesi İnşaatı tüm hızıyla sürüyor!

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yoluna kardeş geliyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi" kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Kaçak inşaat mühürleme tutanağı!

Ruhsat alınmadan inşaata başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı inşaat yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse yapı derhal mühürlenerek inşaat durduruluyor. Peki, kaçak inşaat mühürleme tutanağı nedir?

dairenin mühürlenmesi Haberi

dairenin mühürlenmesi

Ev kapama cezası..

Ev kapama cezası bir diğer ifade ile dairenin mühürlenmesi cezası günlük olarak kiralanan evlere verilen cezalar arasında yer alıyor. Ev kapama cezası, eve Ahlak Şube tarafından yapılan baskın sonucunda veriliyor.


Ev kapama cezası nedir?

Ev kapama mevzuatı kapsamında yer alan hükümlere göre, kapatma cezasından maksat, "Tüzükte yazılı süre içinde bu yerlerin mühür altında kapalı bulundurulması ve evi işletenlerin yine bu sürede her nerede olursa olsun sanatlarını yapmaktan men edilmesidir." şeklinde açıklanıyor.


Dairenin mühürlenmesi kararı, mahallin en büyük mülkiye amirinin onayı ile veriliyor.


Bu gibi hallerde düzenlenen tutanak mülkiye amirine sunulur. Mülkiye âmiri, Polis Vazife ve Salâhiyet Kanununun 8 inci maddesindeki yetkisini kullandığı takdirde komisyona bilgi verir. 


Kullanmadığı veya hadise, sözü geçen madde hükümlerine temas etmediği takdirde evrakı komisyona havale eder.


Bir yılda iki...