07 / 07 / 2024

Dalaman ilk istasyon binası

Dalaman ilk istasyon binası

Muğla'nın Dalaman ilçesine, dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası inşa edildi. İşte hikayenin detayları...

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu Muğla'da yapıldı!

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Dalaman'daki ilk istasyon binasının ilginç hikayesi!

Muğla'nın Dalaman ilçesine, dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası inşa edildi. İşte hikayenin detayları...

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı’nın ilk durağı belli oldu!

İBB tarafından 5 yıl önce 60.Yıl Parkı'na yapılması planlanan caminin yerine metro yapılacak. Metro, Göztepe – Ataşehir – Ümraniye Metro Hattı’nın ilk istasyon durağı olacak.

Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyonu tamamlandı!

Arnavutköy Belediyesi, geçmişten günümüze miras kalan Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyon çalışmalarını tamamladı. Restorasyon işlemleri biten tarihi istasyon binasının, müzeye dönüştürülmesi için çalışmalar hız kazandı.

Türkiye’nin ilk monorayı İzmir'e!

Türkiye’nin ilk monorayını Gaziemir’deki Fuar İzmir’e kurmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2.2 kilometrelik hat ile iki istasyon ve üç vagonlu üç tren seti için proje ihalesi yaptı. İhaleye sekiz firma katıldı.

TCDD'den İstanbul Yeşilköy İstasyon sahasında 10 yıl kiralık bina!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı tarafından Bakırköy İlçesi, Yeşilköy İstasyon sahasında bulunan binayı 10 yıllığına kiralanması amacıyla ihaleye çıkartıyor.

Dalaman Tren İstasyonu restore edildi!

Fransızların av köşkü ile istasyon projelerini karıştırması sonucu Mısır yerine Dalaman'a yapılan ve "Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu" olarak bilinen Dalaman Tren İstasyonu restore edildi. Tarihi binanın filmlere konu olacak ilginç bir hikayesi var

YDA Group Dalaman Havalimanı için ilk taksidi ödedi!

YDA Group Dalaman Havalimanı için ilk taksidi ödedi. Dalaman Havalimanı işletme hakkının devrine ilişkin ilk kira ödemesi, YDA Group tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne yapıldı.

Hadımköy istasyon binaları restorasyonunda ilk etap tamam!

Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hadımköy istasyon binaları restorasyonu ilk etap çalışmaları sona erdi. İşte 1868 tarihinde inşa edilen Hadımköy istasyon binalarının restorasyondan sonraki halini gösteren fotoğraf kareleri...

Dalaman-Göcek'te 2. tünel ilk kazma vuruldu!

Dalaman-Göcek mevkisine ikinci tünel için ilk kazma vuruldu. Ali Boğa ile birlikte çalışmaları inceleyen Karayolları Genel Müdürlüğü Antalya 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, tünelin 800 günde tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Hilton Dalaman Resort & Golf Club Rodos'tan turist alacak!

Avrupa'daki ilk resort otelini 2009'da Türkiye'de açan Hilton Dalaman Resort & Golf Club, bölgeye gelen İngiliz pazarını çeşitlendirmek için gözünü Rodos'a dikti

Dünyanın ilk AVM'si Kapalıçarşı mı?

Doğan Hızlan bugünkü yazısında "Bana göre dünyanın ilk alışveriş merkezi Kapalıçarşı'dır" diyor

Dalaman ilk istasyon binası Haberi

Dalaman ilk istasyon binası

Hürriyet'te yer alan habere göre; Osmanlı'nın gerileme dönemine girdiği 19. yüzyılda, Kavalalı Mehmet Ali Paşa, hem Mısır'ı ele geçirerek Mısır valisi oldu hem de girdiği savaşları kazanarak Kütahya'ya kadar ilerledi.

III. Selim’in annesi Mihrişah Hatun’a hediye ettiği ve Dalyan, Ortaca, Dalaman'ı da kapsayan büyük bölge de Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın kontrolüne girdi.

1905'te, Mısır'a Hip olan Kavalalı'nın oğlu II. Abbas Hilmi Paşa, gemi ile o zamanlar Dalaman olarak anılmayan bölgedeki Sarsala Koyu'na geldi.

Verimli topraklara ve dört bir yana uzanan ovalara sahip olan 30 haneli Söğüt Köyü'nün bulunduğu bu bölgeyi çok beğenen Mısır Hipi buraya yerleşme kararı aldı.

Paşa ilk iş olarak çevredeki bataklıkları kuruttu, sahile bir iskele ve depo inşa ettirdi.

Ardından da Dalaman'da bir av köşkü...