28 / 04 / 2024

damadın vergisi

damadın vergisi

İntifa hakkı, yani yararlanma hakkı verilmesi rastlanılan bir durum. Buna göre özellikle gayrimenkullerin intifa hakları; çocuğa, kardeşe, arkadaşa, kayınvalide veya kayınpedere verilebiliyor

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Aksaray'daki miras kavgasının şüphelisi adliyeye sevk edildi!

Aksaray'da miras sebebiyle yaşanan kavgada, gelinini öldürüp 3 çocuğu ve damadını da yaralayan şüpheli adliyeye gönderildi.

Ev sahipleri dikkat! Kazandığınızın vergisi var!

Geçtiğimiz yıl evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin vergilerini ödemeleri gerekiyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi 2'nci taksitinin bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

'Trump'ın damadının emlak şirketi yatırım aldı' iddiası!

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in kurucusu olduğu ve hala hissesinin bulunduğu emlak şirketinin, 2017 yılından bu yana yabancı yatırımcılardan 90 milyon dolar yatırım aldığı iddia edildi.

Evini satana vergi var mı?

Gelir Vergisi Kanunu'nun 80/6'ncı maddesi uyarınca gayrimenkulün iktisap tarihinden başlayıp 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde elde edilen kazancın vergisi oluyor.

Hüseyin Ağaoğlu'nun oğlu Onur Ağaoğlu evlendi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ağaoğlu ve Ayla Ağaoğlu’nun oğlu Onur Ağaoğlu, Burçin Ergöz’le evlendi. Nikâh töreninde damadın şahitliğini amcaları Ali Ağaoğlu ve Hakkı Ağaoğlu yaptı.

Ali Ağaoğlu'nun damadının 3 milyonluk saati olay oldu!

Ali Ağaoğlu'nun kızı Sena Ağaoğlu ile geçtiğimiz yıl dünya evine giren Koray Kırcal'ın kolundaki saat olay oldu. Kırcal'ın saatinin bedeli tam 3 milyon TL...

Konut kira gelirlerinin vergisi ne kadar arttı?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşesinde "kira geliri olanın vergisi artıyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Kira geliri olmayanların vergisi 2017!

Kira gelir vergisinde ödemeler Temmuz sonuna kadar devam ediyor. Peki, evini kiraya verip kira bedeli etmeyenler de vergi ödeyecek mi? İşte kira geliri olmayanların vergisi 2017..

5 soruda sıfır evin emlak vergisi!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yeni inşa edilen binaların vergisi, eski binalara göre farklı hesaplanıyor. Peki, sıfır ev alanlar ne kadar vergi öder? İşte 5 soruda sıfır evin emlak vergisi..

Trump'ın kızı ile damadının serveti 740 milyon dolar!

Beyaz Saray'ın açıkladığı etik dosyalarındaki bilgilere göre ABD Başkanı Trump'ın kızı Ivanka ile damadı Kushner'in geçen yılki gelirlerinin 195 milyon, toplam servetlerinin ise 740 milyon dolar.

Kira gelirini elden alanların vergisi!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelirini elden alanların vergisi olur mu? Kira gelirini elden alanların vergisi ne kadar?

damadın vergisi Haberi

damadın vergisi



Sahip olunan gayrimenkulün intifa hakkı devredilince, karşılığında bir bedel alınmıyorsa, Gelir Vergisi'ne tabi olmuyor. Sahip olunan evin intifa hakkını kayınvalideye, karşılığında bedel almadan devredince Gelir Vergisi açısından sorun yok. Yani vergi ödenmiyor.


Devralan için durum farklı. Başkasına ait bir eşya veya mal varlığı üzerinde belli bir kişiye kullanma ve yararlanma olanağı sağlayan intifa hakkı, Veraset ve İntikal Vergisi (VİV) Kanunu'nun 2. maddesinde tanımlanan mal kapsamına giriyor. Böyle olunca da ivazsız yani karşılıksız bağışlama söz konusu oluyor.


Buna göre intifa hakkı devralınan gayrimenkul için, devralanların VlV'e tabi tutulması gerekiyor (Maliye Bakanlığı'nın 07.09.2011 tarih ve B.07.1.GİB.4.34.16.01-GVK 70- 1499 sayılı özelgesi).


Damat, sahibi olduğu evin intifa hakkını kayınvalidesine devrettiğinde vergi ödemiyor, intifa hakkını devralan kayınvalide VİV ödemek zorunda...