02 / 05 / 2024

damga vergi

damga vergi

2014 ikinci geçici vergi dönemleri ne göre Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bugün resmi web sitesinde bir açıklama yaptı. Açıklama doğrultusunda geçici vergi yeniden değerleme oranı yüzde 6,64 olarak tespit edildi.

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira vergi muafiyeti olacak!

2022 yılında asgari ücret için gelir ve damga vergisi kaldırılırken, maaşı yüksek olanlar için asgari ücrete eşit bir kısım vergi muafiyeti sayıldı. İş hayatı yeni ücretlendirme ile yeni bir döneme başladı. Peki yeni maaşlar nasıl hesaplanacak?

2022 yılı vergi rehberi!

2022'de geçerli olacak; cezalar, gelir vergisi tarife dilimleri, harçlar, damga vergileri,istisna ve beyan sınırları gibi birçok tutar yeniden değerleme oranını kullanarak hesaplanıyor. İşte 2022 yılı vergi rehberi...

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Damga vergisinde kira bedeli düşük gösterilirse ne olur?

Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesine göre, nispi vergide, kâğıtta yazılı belli para vergi matrahını meydana getiriyor. Peki kağıtta yer alan belli para gerçeği yansıtmıyorsa, matrah ne olur?

Hükümet düğmeye bastı! Vatandaşın üzerindeki vergi yükü hafifletiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde vatandaş odaklı reform adımları için kolları sıvadı. "Ödeme gücüne göre artan oranda vergilendirmeyi" esas alan hükümet, 2002'den bu yana KDV, ÖTV, damga vergisi ve iletişim vergisi başta olmak üzere dolaylı vergi yükünü de hafifletmeye devam ediyor...

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı!

Damga vergisi ödenecek sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette vergi ödeniyor. Peki, Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı nasıl ve neye göre yapılır?

Damga vergisi ödenecek sözleşmeler!

Damga vergisinin konusunu 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar oluşturuyor. Peki, bu vergi hangi sözleşmeler için ödenir? Damga vergisi ödenecek sözleşmeler hangi sözleşmelerdir?

Damga vergisinin yükümlüsü kimdir?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, damga vergisinin yükümlüsü kimdir? Damga vergisini kim öder?

damga vergi Haberi

damga vergi

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


15.7.2014 tarih ve KVK-33/2014-3/Yatırım İndirimi-23 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirkülerinde; 2014 yılı ikinci geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı %6,64 (yüzde altı virgül altmış dört) olarak belirlenmesine ilişkin yer verilmiştir.

Söz konusu Sirkülere ulaşmak için