28 / 04 / 2024

Danimarka da camii mi yapılıyor

Danimarka da camii mi yapılıyor

Arhus ' un Brabrand semtinde bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana Danimarka Türk Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak Brabrand Camisi ' nin temeli atıldı...

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Nakit para dönemi sona eriyor! Ödemeler kart veya mobilden olacak! Hemen bakın!

İsveç ve Danimarka’da halk, kağıt banknot yerine kart kullansın diye teşvik ediliyor. Finlandiya, banknot kullanımına 2029’da son vereceğini açıklarken, Norveç 2030’da nakitsiz topluma geçiyor.

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Big Mamma’s 100 şubeye ulaşma kararı aldı!

Bursalı Nihat Yıldız’ın 1984'te Danimarka’da temellerini attığı, 1998'de ülkesine dönerek Bursa’da ilk şubesini açtığı ve bugün 62 şubesiyle lezzet tutkunlarını ağırlayan ‘Big Mamma’s’ büyüme kararı aldı.

ABD ekonomisi tarihin en uzun süreli ekonomik kriziyle karşı karşıya!

Danimarka’da yayın yapan Berlingske gazetesi, her zaman hızlı toparlanan ABD ekonomisinin tarihin en uzun süreli kriziyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Danimarka'da gettolar için yer değiştirme hibeleri tartışma yarattı!

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Danimarka, Grönland'da havalimanı inşa edecek!

Danimarka, Grönland'da faaliyette bulunan 2 havalimanının genişletilmesi ve bir havalimanının inşa projelerini gerçekleştirecek.

Tual Bahçekent ve Tual Adalar projeleri Danimarka’da görücüye çıktı!

Dağ Mühendislik projesi olan Tual Bahçekent ve Tual Adalar, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen resepsiyonla tanıtıldı. 

Danfoss Türkiye ve Cantaş Soğutma CO2 eğitimi aldı!

Danfoss Türkiye soğutma teknik ekibi ve Cantaş Soğutma, bir hafta süren ileri seviye CO2 soğutma eğitimi için Danimarka’da buluştu. Eğitim, Danfoss ve Jutland Teknik Üniversitesi iş birliğinde düzenlendi.

Apple, Danimarka'da veri merkezi inşa edecek!

Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Apple, veri merkezinin inşasının devam ettiği Danimarka'da başka bir veri merkezi daha kuracak.

Danimarka da camii mi yapılıyor Haberi

Danimarka da camii mi yapılıyor

Arhus'un Brabrand semtinde bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana Danimarka Türk Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak Brabrand Camisi'nin temeli atıldı. Kubbeli ve minareli olarak tasarlanan cami, bu ülkede İslam mimarisiyle inşa edilmiş ve kubbeli minareli ilk camisi olacak.


Yağmur nedeniyle bir depoda yapılan törende konuşan Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, bu şehirde böyle bir ibadethanenin yapılacak olmasını "büyük bir başarı" gördüğünü belirterek, katkısı olanları tebrik etti. Bu caminin diğer Müslümanları da bir araya getirecek bir mekan olacağını ifade eden Dönmez, "Bu mekan, Müslüman ve Türk kültürünün tanıtılacağı bir mekan olacaktır, hayırlı olsun" dedi.


Danimarka Türk Diyanet Vakfı Başkanı ve Din İşleri Müşaviri Ahmet Onay ise kadınların da ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir cami inşa edeceklerini söyledi. Onay, caminin Müslümanlar...